Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Донингтън все по-близо до Ф1

Донингтън все по-близо до Ф1

19
0

Пистата Донингтън Парк направи още една голяма стъпка в опитите си да си осигури провеждане на Британската Гран при. На трасето бе дадено и последното разрешение за строеж от общината, което посволява на собствениците от Донингтън Венчърс Ltd да започнат пълното модифициране на целия комплекс.

„Чудесно е, че изчистихме поредната пречка, както и че вече можем да видим как усилената работа на целия екип на пистата се отплаща“, заяви директорът на компанията Саймън Жилет днес.

„Няма съмнение, че ни предстои още много работа, но ние продължаваме да сме настроени позитивно и да правим всичко, което можем, за да изпълним обещанията, които дадохме“, каза още той.

След като правните въпроси вече са уредени, сега пред управляващите проекта остава голямото препятствие да удостоверят, че всички строителни дейности ще бъдат завършени навреме.

„Строителните работи очевидно са изключително важни, но също така ние се опитваме да не правим никакви компромиси с изживяването, което посетителите ни  биха преживяли на бъдещите състезания тук“, добави Жилет.