Начало Други Дори най-бързата кола не е гаранция за победа на Льо Ман, заяви...

Дори най-бързата кола не е гаранция за победа на Льо Ман, заяви Дейвидсън

57
0
тойотА

Най-бърз автомобил не винаги означава възможно най-добър шанс за спечелване на 24 часа на Льо Ман, заяви Антъни Дейвидсън.

Пилотът на Тойота смята, че понастоящем има най-голяма възможност най-после да триумфира в легендарната денонощна надпревара. Англичанинът е в екипаж със Себастиен Буеми и Никола Лапиер, като те спечелиха първите два старта (6 часа на Силвърстоун и 6 часа на Спа-Франкоршамп) от шампионата за състезания за издръжливост (WEC – World Endurance Championship). Представянето им е постоянно и това вдъхва увереност.

Дойдох в Тойота, за да спечеля Льо Ман. Това е амбицията ми, откакто влязох в надпреварите за издръжливост. Тази година мисля, че сме в доста добра позиция и ще съм разочарован, ако нямаме достатъчно добро представяне да се борим за победата с големите екипи, особено след първите две състезания. Но на Льо Ман никога не се знае. Дори да имаш най-бързата кола, няма гаранции. Ще дам най-доброто от себе си, както направих и миналата година, тъй като според мен това е идеалният подход към състезателния уикенд. Накрая ще се види къде сме – коментира Дейвидсън.

Буеми е на абсолютно същото мнение:

Това е най-голямото събитие през годината и всичко може да се случи. Напрежението е огромно за целия отбор. 24 часа на Льо Ман остава основната надпревара, дори да се борим за титлата в WEC. Всички работят невероятно упорито с мисълта за тази надпревара. Целта е ясна – да спечелим, но никой не е в състояние да прогнозира как ще се развие състезанието. Надпреварата е дълга, изпълнена с изненади, така че ще си свършим работата по най-добрия възможен начин.

Лапиер сподели, че Льо Ман е пистата, която му доставя най-голямо удоволствие като пилот – познава всеки сантиметър от нея и за него е истинско удоволствие да се връща там.

Алекс Вурц, който води другия екипаж на Тойота, нямаше търпение за началото на състезателната седмица. Отбори и пилоти са вече няколко дни в Льо Ман и се подготвят за първото изпитание – квалификациите.

Чувството на Льо Ман е различно от всичко, което си карал, защото средната скорост е ултрависока, няма големи зони за сигурност – особено в секцията с гората и завоите Порше. Очаквам състезанието да е трудно. Льо Ман винаги е сложна надпревара, но имам високи очаквания. Ако съм на подиума, искам да съм на най-високото стъпало. Точно този старт обаче е тотално непредсказуем, така че просто трябва да си вършим работата както трябва и да запазим спокойствие – допълни Вурц.