Начало MotoGP News Дорна директно подпомага частните екипи в MotoGP

Дорна директно подпомага частните екипи в MotoGP

176
0
старт, Ред Бул Ринг, MotoGP
снимка: HRC

Организаторите на MotoGP от Дорна обявиха, че серията ще окаже финансова подкрепа за независимите отбори във висшия клас. Така ще им се помогне да преодолеят месеците без състезания. След обсъждане с основните акционери от Bridgepoint Capital и CPP Investments, Дорна ще приеме мерки и за запазването на тимове в Moto2 и Moto3, но независимите екипи на MotoGP ще получат най-значителните финансови средства. Ще им бъдат преведени авансово плащанията за участие в състезанията през месеците април, май и юни, нищо, че такива няма да има.

Шампионатът отложи през седмицата пето поредно състезание – Гран при на Франция, следващите надпревари изобщо не са сигурни. Първата от тях по календар е планирана да се проведе в Италия – на 31 май.

Шефът на тима Петронас STR Йохан Стигефелт заяви пред The Race, че ако спонсорите продължат да осигуряват някакви средства за екипите, то тази помощта ще има решаващо значение за бъдещето.

„Работим ежедневно върху въпроса как да управляваме финансово ситуацията през следващите седмици и месеци“, каза Стигефелт. „Заедно с директора на тима се опитахме да направим тримесечен план. Имаме късмет, че Петронас и другите ни партньори са още да нас. Но разбира се, те също трябва да вземат мерки и да се отчете това, че не се състезаваме. Всички независими екипи имахме много открита дискусия с Майк Тримби от IRTA и ние им казахме какво ни трябва за следващите няколко месеца, за да оцелеем. Как ще се случи това е друг въпрос, защото тази сума няма да покрие всичко, но е от голяма помощ. Без тази подкрепа следващите месеци биха били наистина още по-трудни.”