Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доскоро беше немислимо да постигнем такъв резултат, заяви Сайнц

Доскоро беше немислимо да постигнем такъв резултат, заяви Сайнц

1626
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Карлос Сайнц бе изключително щастлив от 7-ото си място в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Испанецът заяви, че доскоро такъв резултат е бил немислим за тима на Макларън.

Освен него до 3-ата част на квалификацията достигна и съотборникът му Ландо Норис. Той се класира 10-и и след наказанието на Грожан ще потегли 9-и. Така Макларън класира и двамата си пилоти в Q3 за първи път от 2017 г. насам.

„Поздравления за всички в отбора, заяви Сайнц. – Защото стигнахме до 3-ата част на квалификацията и с двете коли. Отдавна такова нещо не се е случвало в тима ни. Това показва, че се движим в правилната посока.

Имахме тежката втора половина миналия сезон. През зимата се готвихме здраво и това сега ни се отплаща. Подобряваме колата и в квалификацията почти бяхме най-добри от останалите. Преди 3-4 месеца това беше немислимо. Бяхме на половин секунда от това постижение.“

Изоставането на Сайнц спрямо Магнусен с Хаас и Верстапен от Ред Бул бе по-малко от 1 десета. И за Карлос е трудно да обясни защо разликата е толкова малка.

„Трудно е да разберем защо сме толкова близо до тези пред нас, каза испанецът. – Почти победихме и двамата пилоти на Ред Бул, а миналата година бяхме на 2 секунди от тях. Но това е добре за зрителите, защото битката ще е по-забавна и оспорвана.“

Норис призна, че е допуснал няколко грешки в най-бързата си обиколка в Q3. И затова не е успял да се класира по-напред. Той блокира гумите в завой 10 и като цяло обясни, че е натискал твърде много.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter