Начало MotoGP News Довициозо не съжалява, че е отказал предложението на Априлия

Довициозо не съжалява, че е отказал предложението на Априлия

108
0
Aндреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка RNF Ямаха

Андреа Довициозо не съжалява, че е отказал предложението да се състезава за Априлия в MotoGP миналата година. Италианецът кара за екипа на RNF Ямаха, но има сериозни затруднения да намери място в топ 10. В същото време Априлия записа първи успех в ерата на MotoGP, след като Алейш Еспаргаро триумфира в Аржентина.

15-кратният победител в кралския клас е бил поканен да се състезава за италианската през сезон 2021, след като напусна заводския екип на Дукати в края на 2020 г.

Довициозо отказа тяхното предложение, но ще проведе кратка тестова програма с марката през първата половина на 2021 г. Въпреки това той да подписа договор с Ямаха. По този начин от втората половина на миналата година италианецът се състезава с тима на Петронас Ямаха SRT, който след това се бе ребрандиран като RNF Racing. Причината за тази промяна бе напускането на малайзийката петролна компания, която бе и основен спонсор на тима.

Миналата седмица в Аржентина Алейш Еспаргаро триумфира в Аржентина. Това бе първи успех за Априлия в модерната ера на кралския клас.

Малко преди уикенда за Гран при на Америка в Тексас този уикенд Довициозо заяви, че не съжалява за отказа си да подпише с Априлия. Трикратният световен вицешампион не смята, че бил спечелил състезание с мотора RS-GP.

Нe изпитвам никакво съжаление Напротив, много съм доволен от постигнатия резултат, защото за краткото време, което прекарах при, видях спокойната и продуктивна атмосфера в редиците на Априлия. Така че много се радвам за тях“, сподели Довициозо.

Искам да поздравя и Алейш Еспаргаро. В крайна сметка той донесе дълго чакания успех за марката.“

„Не вярвам, че ако бях на негово място, задължително щях да спечеля. Ако се аргументирам по този начин, значи в състезавам с мотоциклет на световен шампион и трябва редовно да съм на подиума.“

Ако искаш да си говорим в бара, можем да си говорим в бара. Но ако се вгледаме в детайлите, винаги има обяснения защо се случват определени неща.“

Довициозо направи два теста с Априлия, което според мнозина трябваше да доведе до пълното му завръщането в кралския клас. Въпреки това марката от Ноале реши да подпише с Маверик Винялес, който се раздели с Ямаха след средата на сезон 2021. Според италианецът, разговорите, които е водил през миналата година, вероятно са се свеждали само до ролята на тест пилот на пълен работен ден.

Отново съм много щастлив, че Априлия постигнаха толкова прекрасен уикенд миналата седмица. Те бяха добри и определено го заслужават. Разговорът ми с марката бяха по-различни. Имаше възможност да остана при тях, но вероятно щях да бъда тест пилот и едва ли щеше да се състезавам.“

Но това беше мое решение, така че всичко е наред. Не смятам този резултат за разочарование, защото не съм състезател, който си казва лъжи. Не мога да кажа, че щях да спечеля състезание, ако бях подписал с Априлия. Нещата в MotoGP не се случват просто ей така“, завърши Андреа Довициозо.