Начало MotoGP News Довициозо също се оплака от проблеми с предната гума

Довициозо също се оплака от проблеми с предната гума

215
0
Андреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка RNF Ямаха

Андреа Довициозо също се оплака от проблеми с предната гума на своя мотор. Той заяви, че състезанието в Катар е било възпрепятствано от проблеми с предницата на мотора, за които той и Ямаха все още не са открили причината за тяхното появяване. Преди това Марк Маркес също обясни, че е изпитвал затруднения с предната гума на Мишлен.

15-кратният победител в състезания от MotoGP и трикратен вицешампион дебютира със ребрандирания отбор на RNF Ямаха в откриващото състезание за сезон 2022 в Катар. 

Това е втори период в кариерата на Дови, в който той кара мотор на японците. Първият път бе през сезон 2012, когато бе част от тима на Теch 3 Ямаха. Година по-късно той премина в Дукати, където остана до края на 2020 г. След като направи няколко теста с Априлия през пролетта на миналата година, италианецът се завърна в MotoGP със сателитния тим на Ямаха. В последните състезания той имаше големи затруднения с YZR-M1 и не успяваше да намери място в топ 10.

След предсезонните тестове Довициозо призна, че е започнал да разбира начина на каране на М1, но все ощегуби твърде многона мотора. Уикендът в Катар беше просто катастрофален за него всички други състезатели на Ямаха.

След като се класира на 20-о място в квалификацията и бе възпрепятстван от ветровитите условия в събота, Довициозо завърши състезанието на 14-о място, изоставайки 27,3 сек. от победителя Енеа Бастианини. През цялата надпревара той се бореше с високото налягане в предните гуми.

В началото на състезанието имахме някои проблеми с налягането в предните гуми, разкри той.

Нещо се е случило с мотора.  Ямаха трябва да разбере какво се случва, защото не само аз изпитвах такива затруднения.“

„Предницата блокираше на странни места. Не разбирах, какво точно правя. Няколко пъти излязох от пистата. Когато видях налягането, разбрах каква причината за тези проблеми.“

Това беше само. През цялата надпревара буквално се борех с машината. В един момент успях да карам по нормален начин, а времената за обиколка станаха приемливи. Движех се в порядъка на 1:55.5.“

Така че това не беше толкова бързо, но просто нямаше какво повече на направя.“

Когато се бориш с предната част и не можеш да развиеш скорост в завоите, използваш много задната гума. В края на състезанието тя беше напълно изхабена. Така че не беше най-доброто нещо, което може да ми се случи.“

Довициозо допълни, че макар високото налягане в предните гуми да му е създавало сериозни проблеми, то всъщност не е било основният проблем, с който се е сблъсквал в Ямаха. Според него това е било само изостряне.

„Това не беше основният проблем. През целия уикенд усещането бе много лошо, особено в началото.“

Когато имаш проблем с налягането, това не е проблем на мотора. Затова трябва да го разберем и управляваме по-добре“, завърши Андреа Довициозо. 

Новият му съотборник Дарън Байндър потегли последен, но бе на косъм да финишира в зоната на точките. В крайна сметка той остана 16-ти и бе зад друг новобранец в лицето на Реми Гарднър.