Начало Moto News Довициозо може да е тестов пилот през следващия сезон

Довициозо може да е тестов пилот през следващия сезон

214
0
Андреа Довициозо Дукати
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул
Андреа Довициозо може да бъде тест пилот през сезон 2021. Това смята неговия сънародник Валентино Роси. Седемкратният световен шампион би приветствал Довициозо да тества за Ямаха догодина.

Бъдещето на Андреа Довициозо в MotoGP е несигурно след като той обяви, че напуска Дукати след края на сезон 2020. Пилотът на Дукати е лидер в шампионата след Гран при на Сан Марино. В същото време Дови потвърди, че в момента няма план Б за следващия сезон и не е водил разговори с други отбори. Появиха се спекулации, че ще подпише с Априлия, но изпълнителният директор на тима призна, че не може да си позволи финансово Дови.


Довициозо сподели, че може да си вземе почивка през сезон 2021 и би приел ролята на тестов пилот. Това дава възможност да вземе участие в някои надпревари с уайлдкард.

„Със сигурност Довицозо е един от най-добрите състезатели в момента. Не изключвам възможността да бъде част от Ямаха през следващия сезон. Надявам се да намери отбор за догодина и да бъде на стартовата решетка“, сподели Роси. 

Другата опция за италианският пилот е Сузуки. Според Алекс Ринс, Андреа би бил добър избор за тест пилот, тъй като има опит с Хонда, Ямаха и Дукати.

„Бих се радвал ако Дови стане част от нашия тим. Той има голям опит с различни производители и това ще помогне много на развитието на нашия мотоциклет“, заяви Ринс.  

Андреа Довициозо е и първия пилот, който е записал победи в три различни десетилетия.

ИЗТОЧНИКautosport.com