Начало Moto News Довициозо записа нов успех в Австрия

Довициозо записа нов успех в Австрия

638
0
Андреа Довициозо, победа
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул
Андреа Довициозо записа първата си победа за сезон 2020 по време на изключително драматична Гран при на Австрия в MotoGP. На пистата Ред Бул Ринг италианският пилот продължи перфектната серия на Дукати. Това е втори пореден триумф в Австрия и общо трети в кариерата му. С този успех тимът от Болоня вече има 50 победи в кралския клас.


Самата надпревара бе белязана от жестока катастрофа в деветата обиколка между Йохан Зарко (Авинтия Дукати) и Франко Морбидели (Ямаха SRT). Това доведе до червен флаг и спиране на състезанието. И двамата пилоти бяха откарани в медицинския център, където бяха обявени за напълно здрави.

След рестарта на надпреварата лидер бе Джак Милър, но бе изпреварен от Андреа Довициозо и Алекс Ринс. В следващите няколко тура битката за първата позиция бе изключително оспорвана. Ринс атакува Довициозо за първото място в шестия завой, но изпусна предната гума на своя мотор и отпадна.

Така седем обиколки преди края Дови започна да се откъсва от Милър и Мир, които водеха двубой за второто място. В завой номер 9 по време на последната обиколка пилотът на Прамак Дукати допусна грешка и това позволи на Мир да завърши втори. По този начин пилотът на Сузуки записа първия си подиум в клас MotoGP.
„Ако Ринс не бе катастрофирал, щеше да е много трудно да победим.“, сподели Дови.

Това бе първа победа за Дови от година насам.

„Ако някой беше казал, че ще съм на подиума този уикенд, нямаше да му повярвам“. обясни Мир.

„Мислех, че ще постигнем успех с този избор на гуми“, сподели Милър.

 

 

 

 

 

 

ИЗТОЧНИКmotogp.com