Начало Избрани Другович ще замести Строл в първия ден от тестовете в Бахрейн

Другович ще замести Строл в първия ден от тестовете в Бахрейн

826
0
Фелипе Другович, Астън Мартин
Фелипе Другович, снимка Астън Мартин

Фелипе Другович ще замести Ланс Строл в първия ден от тестовете в Бахрейн. Резервният пилот на Астън Мартин ще заеме мястото на контузения канадец по време на първия от общо три дни предсезонни тестове на пистата Сахир. Другович ще кара AMR23 в четвъртък сутрин след което ще отстъпи своето място на Фернандо Алонсо.

Другович е действащият шампион във Формула 2. Бразилецът спечели титлата в поддържащия шампионат на F1 след като записа 5 победи и общо 11 подиума. Малко след като стана шампион в F2, Другович се присъедини към Астън Мартин и кара в следсезонния тест в Абу Даби.

22-годишният състезател няма никаква състезателна програма през 2023 г. Основната му работа ще бъде в симулатора на Астън Мартин в Силвърстоун. Бразилецът също така е на разположение на британския отбор при нужда да замести титулярните пилоти Фернандо Алонсо или Ланс Строл.

Другович ще седне за първи път зад волана на новия болид на Астън Мартин в четвъртък. Бразилският състезател ще кара на мястото на Ланс Строл. Канадецът получи наранявания след инцидент с тренировъчен велосипед в Испания. По този начин Строл няма да вземе участие в предстоящите изпитания на пистата Сахир. От Астън Мартин не са обявили какво ще е разпределението в останалите два дни изпитания в Бахрейн.

Другович е един от двамата резервни пилоти на Астън Мартин през сезон 2023 в F1. Британският екип също така разчита и на Щофел Вандоорн. Белгиецът ще се включи в петия кръг от сезон 2022-23 във Формула Е, който ще се проведе на улична писта в Кейптаун. Така той няма да бъде на разположение на британския отбор до края  седмицата

Междувременно още три отбора потвърдиха графика си за предсезонните тестове в Бахрейн. Хаас ще разпредели всеки от трите дни между двамата си пилоти. Американският екип ще започне изпитанията с Нико Хюлкенберг в четвъртък сутрин.

Другович ще сподели пистата с действащия световен шампион Макс Верстапен. Нидерландецът ще кара през целия първи ден изпитания, докато Серхио Перес ще кара във втория. В събота двамата ще се редуват зад волана на RB19.

Алекс Албон ще кара в четвъртък сутринта за Уилямс. След това той ще предаде управлението на новия си съотборник Логан Сарджънт. Американецът ще използва целия петъчен ден, преди да отстъпи мястото си на Албон в събота.