Начало Автомобилни новини DS Automobiles – официален партньор на изложението Retromobile 2025

DS Automobiles – официален партньор на изложението Retromobile 2025

18
0
DS Automobiles

DS Automobiles ще отбележи 70-годишнината от дебюта на легендарния Citroen DS като официален партньор на изложението Retromobile 2025

Класическата автомобилна икона Citroen DS ще навърши 70 години от представянето си на автомобилното изложение в Париж през 1955 година. Още тогава неприличащият ни никой друг модел оказва мигновено въздействие върху публиката. Феноменалният му ефект е отразен от хилядите формуляри за поръчка, попълнени още по време на изложението.

Citroen DS отразява авангардните постижения на френската индустрия чрез уникална технологична архитектура, елегантен дизайн, комфорт, безопасност и удоволствие от шофирането.  Моделът блестящо изпълнява тази роля и се превръща в легенда, в непреходно произведение на изкуството, надхвърлящо рамките на автомобилния свят.

За да отбележи подобаващо седемдесетата годишнина от премиерата на Citroen DS, родената през 2014 г. марка DS Automobiles ще бъде официален партньор на изложението Retromobile 2025. Плакатът на изложението е фокусиран изцяло върху графичното изображение на концептуалната визия DS Balloon. Тя е създадена от прочутия рекламен специалист Клод Пюеш – една от основните фигури зад премиерата и пазарния дебют на Citroen DS. Визията е част от проведената през 1959 година рекламна кампания за модела. По оригинален и въздействащ начин тя подчертава първокласния комфорт в DS, съхранен до днес в гените на марката DS Automobiles.

На плаката DS 19 е изобразен в яркооранжевия цвят Tortoiseshell blonde и вместо върху колела стъпва върху четири големи балона. Те символизират сферите на хидропневматичното окачване, които сякаш се носят безтегловно в пространството. През изминалите десетилетия много от концептуалните изображения, издигнали DS в ранг на авангардно произведение на изкуството, обикалят света и допринасят за славата на легендарния френски автомобил.

Изложението Retromobile 2025 ще се проведе за 49-и път от 5 до 9 февруари 2025 година в палатите на парижкото панаирно градче в Порт дьо Версай. То ще бъде един от ярките акценти в програмата на честванията на седемдесетата годишнина на DS.