Начало Автомобили DS с интересни премиери във Франкфурт

DS с интересни премиери във Франкфурт

41
0

Марката DS ще вземе участие на 66-ото издание на Международния автомобилен салон във Франкфурт. По този повод тя ще представи новия DS 4 и DS 4 Crossback, както и DSV-01, електрическият си съзстезателен автомобил от Формула E. Освен тях премиера ще направи и автомобил изненада, който ще бъде разкрит във вторник, 15 септември 2015 г. в 15 часа.

Новият DS 4 във варианта хечбек прави впечатление с динамичен и изтънчен дизайн. Той се предлага и като кросовър вариант във версията DS 4 Crossback, където показва повече мускули благодарение на по-високия си клиренс с 30 мм, големите си черни колела и специфичните елементи на каросерията.

С Новия DS 4 и DS 4 Crossback, марката започва офанзивата си в сегмента на компактните премиум автомобили. Голямата новост е, че двата варианта са първите автомобили от групата PSA с качен протокол CarPlay®, съвместим с най-новите устройства Apple iPhone.
Благодарение на новия цветен сензорен екран 7″ и последните нововъведения на Групата PSA в областта на HMI (Human Machine Interface), управлението на Новия DS 4 и DS 4 Crossback е все по-високо технологично. Екран от най-ново поколение осигурява лесен достъп до всички функции на автомобила и предлага най-вече услугата New Mirror Screen, тоест, дублиране на смартфона (Android и iOS) на екрана на бордното табло. В резултат, клиентът може да се наслади по всяко време на някои от приложенията си и то съвсем безопасно.

За първи път във Франкфурт ще бъде показан и DSV-01, автомобилът участващ във Формула E като част от екипа на DS Virgin Racing, като това ще бъде първото му появяване преди да застане на старта на следващия сезон на Световния шампионат във Формула E в Пекин на 17 октомври 2015 г.

DSV-01 е 100 % електрически едноместен автомобил, който е създаден в резултат от сътрудничеството между Virgin Racing, вече ангажиран в световния шампионат на Формула E, и DS. По този повод, Марката създаде DS Performance, своето подразделение в областта на автомобилния спорт, ръководено от Ив Матон. Само няколко седмици след създаването на DS Performance, инженерите в екипа му разработиха задвижващата система GMP (е-двигател / скоростна кутия / контролер) на DSV-01.

DS Performance ще придружава екипа на DS Virgin Racing през целия сезон, за да могат пилотите Сам Бърд и Жан-Ерик Верн да извлекат най-доброто от състезателните си автомобили.