Начало Formula E News DS официално обяви партньорството си с Пенске

DS официално обяви партньорството си с Пенске

284
0
DS Пенске
снимка, DS

DS официално обяви партньорството си с Пенске във Формула Е. Френският производител прекрати взаимоотношенията си с Techeetah и вече ще си сътрудничи с легендарния американски екип.

DS и Пенске потвърдиха за плановете се за сътрудничество още през януари. В края на миналата година Дракон прекрати усилията си да продължи да работи като структура, която не се снабдява от даден производител. Първоначалният основен технически партньор на екипа бе Бош.

Това доведе до преговори между Дракон-Пенске и DS. Френската марка се намираше на кръстопът в програмата си за Формула Е, тъй като изпитваше сериозни затруднения с Techeetah.

В началото на следващата година ще бъде състезателния дебют на третото поколение болиди във Формула Е Gen3. Те ще бъдат по-бързи и по-ефективни.

Компанията DS Automobiles започва нова глава от историята в световния шампионат с електрически едноместни болиди като си партнира с отбор като Пенске. За да даде старт на това ново партньорство, DS Пенске започва сезон 9 с двамата невероятни състезатели. Новото попълнение в отбора е Щофел Вандоорн. Белгиецът е действащият световен шампион във Формула Е. Неговият съотборник е Жан-Ерик Верн. Французинът е единственият двукратен първенец в ABB FIA Formula E World Championship.

Като първият голям производител, който влезе във Формула Е през 2015-та, DS Automobiles продължава приключението си в изцяло електрическия шампионат за едноместни автомобили. Той винаги е бил важен инкубатор за изследвания и разработки. Всичко, което марката научава от опита си на градските улични трасета по света, захранва различните екипи, работещи в разработката на сегашни и бъдещи серийни електромобили.

„Началото на нова асоциация винаги е важен момент. Всички ние в DS сме нетърпеливи да започнем това ново приключение с Пенске Аутоспорт. Започваме това партньорство по най-добрия възможен начин, след като имаме двама световни шампиони в отбора! Благодарение на Щофел и Жан-Ерик вероятно разполагаме с един от най-добрите състави, а също и с най-бързата пилотска двойка на стартовата решетка. Благодарение на експертния опит на DS Performance в областта на задвижването и софтуера, сега сме в идеална позиция да продължим да преследваме победи и титли“, каза директорът на DS Performance Томас Шевоше.

„Развълнувани сме да обявим партньорството си с DS Automobiles. Това е емблематична автомобилна марка, която споделя нашите амбиции в стремежа към съвършенство. Това е важен етап за нашия екип и нещо, което очакваме с нетърпение от години. Заедно ще разширяваме технологичните граници в стремежа си към ефективност и победи. Разполагаме с действащият световен шампион Щофел Вандоорн и двукратния шампион Жан-Ерик Верн. Заради това съм убеден, че нашият тим има един от най-силните състави на стартовата решетка във Формула Е“, сподели собственик на Пенске Аутоспорт Джей Пенске.

„Много съм щастлив, че от следващия сезон ще се присъединя към тима на DS Пенске . Това е голяма промяна за мен след четири години в Мерцедес. Въпреки това съм много развълнуван да започна работа с новия си отбор. DS постигна отлични резултати в миналото, като спечели два пъти титлите при пилотите и отборите. Това е добър рекорд, който се надявам да допълня скоро“, сподели Вандоорн.

„Също така е голямо удоволствие да бъда свързан с единствения двоен шампион във Формула Е. Вярвам, че аз и Верн ще сформираме един от най-силните състави за сезон 9. Сега сме в режим на пълна подготовка с автомобила Gen3 Аз току-що започвам тази история с новия си екип, така че това са две вълнуващи предизвикателства за следващите години! Едно е сигурно- нямам търпение да се върна на пистата, да се боря за защита на световната си титла и да взема много трофеи“, допълни световният шампион във Формула Е.

„Изключително съм щастлив да продължа приключението си с DS. Първото ни съвместно състезание датира от 2015 г. Вярвам, че асоциацията ни е оказала голямо влияние върху историята на Формула Е. Заедно с DS и неговите брилянтни инженери, които са с мен вече няколко години, постигнахме 28 подиума и 10 победи. Разбира се, не трябва да забравяме, че два пъти спечелихме титлите при пилотите и отборите“, каза Верн.

„През тези сезони изградих наистина силна връзка и доверие с екипа, както в човешки, така и в спортен план. Също така очаквам с нетърпение партньорството с Пенске. Това е огромно име в световния автомобилен спорт. Радвам се и за създаването на солидна пилотска двойка с Щофел. Сега  е началото на нова глава за отбора. Ще направим всичко възможно, за да покажем DS Пенске на най-високо ниво. Автомобилът Gen3 ни предлага нови възможности да продължим да постигаме силни резултати на пистата, а аз съм по-мотивиран от всякога да се боря за още титли!“, допълни пилотът на DS Пенске.