Начало Formula E News В DS TECHEETAH са оптимисти за втората половина на сезона във Формула...

В DS TECHEETAH са оптимисти за втората половина на сезона във Формула Е

84
0
Андре Лотерер, DS TECHEETAH
снимка: Формула Е

DS TECHEETAH излезе начело в шампионата на Формула Е при отборите след надпреварата в Рим (Италия). Андре Лотерер завърши втори в състезанието (седми кръг от сезон 2018/2019 във Формула Е), спечелено от Мич Еванс (Ягуар).

Лотерер взе първата позиция на старта и води в немалка част от състезанието. Еванс обаче успя да го изпревари и да защити лидерството след това.

„Взех първи полпозишън и чудесни точки, но наистина исках да спечеля. Освен това смятам, че колата бе достатъчно добра, за да победя. Ето защо трябва да анализираме станалото, тъй като от средата на състезанието нататък имах грижи с гумите и не можах да удържа Мич зад себе си”, обясни Лотерер.

„Битката накрая бе чиста. Намираме се в чудесна позиция и се надявам скоро да спечеля първа победа. Очаквам силна втора половина от сезона.”

Жан-Ерик Верн
снимка: Формула Е

Жан-Ерик Верн бе на едва 16-о място на грида заради проблем с предното окачване

След това френският пилот се оказа замесен в мелето в първата обиколка. После навакса доста позиции и стигна седмо място, но получи санкция за изпреварване на Антонио Феликс да Коща на жълти знамена. Верн пресече финала 14-и.

„Състезанието вървеше добре въпреки задната стартова позиция. Направих най-бърза обиколка, но след това получих наказание, което ме извади от точките. До края на шампионата има много състезания, а темпото ни бе чудесно и Андре го демонстрира с второто място. Просто в Париж трябва и двете коли да се класират напред”, каза Верн.

Шефът на DS TECHEETAH Марк Престън също каза, че втората половина на сезон 2018/2019 от Формула Е ще е силна за екипа.

„Досега изминаха седем надпревари, в които седем различни отбора и различни пилоти спечелиха победите. Ако това не показва колко невероятно оспорван е този шампионат, не знам какво би могло да го демонстрира. Невероятно е”, допълни Престън.