Начало Formula E News DS TECHEETAH на път да финализира спецификацията на автомобила за 2019/2020

DS TECHEETAH на път да финализира спецификацията на автомобила за 2019/2020

159
0
DS TECHEETAH, Формула Е тест
снимка: , Формула Е тест

DS TECHEETAH едва отпразнува първата си победа за сезон 2018/2019 във Формула Е – на Жан-Ерик Верн в Саня (Китай) и вече се насочва към работа за следващата състезателна година на първенството. Конкуренцията е особено ожесточена: в шестте проведени досега кръга имаше шестима различни победители. В средата на шампионата DS TECHEETAH е на 2 точки от лидерската позиция в генералното класиране на отборите, а Верн е трети при пилотите.

Съперничеството между екипите във Формула Е прави постоянното развитие на автомобилите особено важно

Настоящата задвижваща система E-TENSE бе създадена в базата на DS Performance във Версай, близо до Париж. Инженерите постоянно научават нови неща, свързани с представянето й и непрекъснато въвеждат подобрения, докато работят и по автомобила, с който ще продължат да се състезават и през следващия сезон.

„Правилата за 2019/2020 ще са същите като настоящите, така че ще имаме възможност да продължим да се състезаваме с DS E-TENSE FE19”, обясни техническият мениджър Томас Шевоше

„Като се има предвид обаче темпото, с което технологията еволюира, а да не споменавам ожесточеността на съперничеството в шампионата, сме длъжни да продължим да се развиваме. От няколко седмици работим в конструкторския офис и на симулатора. Част от новостите бяха тествани и сме близо до финализиране спецификацията на автомобила за 2019/2020. Болидът трябва да излезе на писта за първи път през юни. Дотогава ще продължим да оптимизираме компонентите.”

Техническият директор на тима Ксавие Местелан-Пиньон допълни, че има прогрес с всеки изминал старт. Отборът ще изпробва нови компоненти днес и на 4 април на пистата Калафат близо до Тарагона (Испания). Верн и Андре Лотерер ще карат автомобила.