Начало Formula E News Шефът на DS TECHEETAH: В тима ни всичко се случва идеално

Шефът на DS TECHEETAH: В тима ни всичко се случва идеално

135
0

Тимът на DS TECHEETAH спечели титлата при отборите в петия сезон на Формула Е 2018/2019 г., но успехът не дойде лесно. След последните надпревари – двата кръга в Ню Йорк – шефът на екипа Марк Престън отбеляза, че битката не бе лека, но този триумф е особено важен за хората му. Успехът бе двоен за DS TECHEETAH благодарение на Жан-Ерик Верн, който пък взе титлата при пилотите.

Финалният уикенд на първенството не можеше да започне за нас по по-лош начин с всички инциденти на пистата. Но пък завърши максимално добре, тъй като взехме и двете титли. Спечелването на една корона може и да бъде определяно от някого като стечение на обстоятелствата. Но не е случайност, когато става за втори път и потвърждава позицията ни на един от водещите отбори в първенството. Бих искал да поздравя Жан-Ерик и всички в отбора, защото в крайна сметка автомобилният спорт е екипна дисциплина. Тимът трябва да работи като добре смазана машина, а в нашия всичко се случва идеално”, обясни Престън.

Техническият шеф Ксавие Местелан Пиньон допълни, че моментът е исторически за DS TECHEETAH

„Изминаха четири години, откакто станахме част от Формула Е. Целта ни винаги е била победа. Сега я изпълнихме, шампиони сме! При това и при екипите, и при пилотите – с Жан-Ерик Верн. Това е исторически моменти и сме невероятно горди. Постигането на подобен резултат изисква да си на точното място в правилния момент и с подходящите хора. Сега се получи. Целият отбор трябва да изпитва огромна гордост! Справихме се!”, радваше се Пиньон.