Начало Formula E News Верн: Вярвам, че съм в най-добрия отбор във Формула Е

Верн: Вярвам, че съм в най-добрия отбор във Формула Е

202
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: ATP

Жан-Ерик Верн и DS TECHEETAH триумфираха с титлите във Формула Е след финалните две надпревари за сезон 2018/2019 г. Това е втора поредна корона за френския пилот. Той заяви, че кара за най-добрия отбор в първенството за надпревари с електрически автомобили.

„Всичко е просто невероятно”, призна развълнуваният Верн след второто състезание в Ню Йорк.

Уикендът не започна както очаквахме. Втората надпревара също не бе идеална, но вече нищо от това няма значение, защото успяхме да вземем и двете титли. Все още ми е трудно да повярвам, че съм първият пилот с две корони в първенството. Мога само да благодаря на невероятния си отбор и всички, които работиха в екипа. Не бих могъл да съм по-горд с тима ни. Миналия сезон свършихме страхотна работа, при това тогава бяхме частен екип и не правихме тестове. Разполагахме с много малко ресурси. Тази година благодарение на DS имахме значително повече възможности. Отне малко време, докато заработим като един отбор. Но в крайна сметка се справихме великолепно и се гордея страшно много с тях. Този успех ще ни даде увереност за следващия сезон. Вярвам, че съм в най-добрия отбор във Формула Е. Ще се трудим неуморно, за да останем най-добрия тим.”

Андре Лотерер поздрави съотборника и екипа си за успеха.

„Никога не съм имал такъв отбор в цялата си кариера в автомобилния спорт. Всички заслужават двойния успех. Иска ми се да бях допринесъл в по-голяма степен за него, но просто не беше моят уикенд. Случва се. Важното е, че сме шампиони при пилотите и конструкторите!”, допълни той.