Начало Top Moto News Дукати направи демонстрация на прототипа за МоtoE

Дукати направи демонстрация на прототипа за МоtoE

309
0
Дукати MotoE
снимка, Дукати

Дукати направи демонстрация на прототипа за МоtoE. Италианската марка публикува видеоклип, в който показва за първи път в действие своя мотоциклет за електрическата купа. Той бе каран от тестовия пилот Алекс де Анджелис на пистата Валелунга.

Световната купа MotoE стартира през 2019 г. като поддържаща серия на MotoGP. Първоначалният снабдител на електрическите мотоциклети бе Енерджика. Миналата година обаче Дукати подписа договор с Дорна за доставка на мотоциклети за Световната купа MotoE от 2023 г.

Това беше любопитен ход от страна на производителя от Болоня, който все още не е създавал електрически сериен мотоциклет. Въпреки това проектът продължава да се развива все по-добре. Преди няколко дни Дукати публикува видеоклип в социалните мрежи, показващ новия електрически мотоциклет, каран от Алекс де Анджелис на италианската писта Валелунга.

Мотоциклетът ще се нарича V21L. Заедно с видеото Дукати обяви бившия пилот от MotoE и MotoGP Алекс де Анджелис за един от тестовите пилоти на проекта, заедно с Микеле Пиро. Италианецът беше първият човек, качил се на мотоциклета по време на дебюта му по време на тестовете в Мизано през декември миналата година.

Дукати продължава да изтъква, че това е само началото на електрическата ера за марката. Със сигурност ще бъде интересно да се види в каква посока ще се развие електрификацията на моторите в близко бъдеше.

Откакто изкарахме прототипа на Дукати MotoE за първи път на пистата, работата по проекта не е спирала нито за миг“, сподели декретът по електрическа мобилност на Дукати Роберто Кане.

Упоритата работа на целия екип се отплаща за положените усилия чрез непрекъснат напредък, който ни носи голямо удовлетворение. Само за четири месеца нашият прототип вече се справи със завоите на някои от основните италиански писти. Също така получи положителни отговори от нашите тест пилоти. Все още има много работа за вършене, но посоката със сигурност е правилна.“

Дукати MotoE
снимка, Дукати