Начало Moto News Дукати заменя Енерджика като производител в МоtоЕ през 2023

Дукати заменя Енерджика като производител в МоtоЕ през 2023

404
0
Дукати
снимка, Дукати

Дукати ще бъде единствен производител в МоtоЕ от 2023. Това стана ясно днес след като легендарната италианска марка сключи споразумение с Дорна. Според него Дукати ще произвеждат новата генерация електрически мотори в периода 2023-2026 и ще заменят Енерджика. 

Новата ера в МоtоЕ ще бъде историческа за фабриката Борго Панигале, тъй като Дукати ще навлезе в света на електрическите състезания. Това ще бъде голямо предизвикателство за компанията от Болоня и нова глава в тяхната история. Също така ще продължат активното си участие в WorldSBK и MotoGP и ще вкарат много нови технологии в спорта.

Моторът за електрическите серии ще бъде специално изграден от принципите на състезателното ДНК на Дукати. Фокусът ще бъде в създаването на лек мотоциклет, който обединява традиция, страст и иновация.

„Много сме горди от това споразумение. Това е исторически момент за нашата компания. Дукати винаги е фокусиран върху бъдещето и всеки път, когато навлиза в нов свят, иска да създаде възможно най-ефективния продукт. Също така споразумението идва в правилния момент за марката. Изучаваме електрическите задвижващи системи от години и сме готови да покажем на какво сме способни. Ще дадем на всеки един състезател в МоtоЕ бърз и лек мотоциклет“, сподели изпълнителният директор Клаудио Доменикали.

„Радваме се да обявим, че Дукати ще бъдат единствен производител в Световната купа Enel MotoE. Те имат невероятна състезателна история и са постигнали големи успехи. Нямаме търпение да видим бъдещето на тези серии. Надявам се броят на отборите и пилотите да става все по-голям. В допълнение искам да благодаря на Енерджика за важната роля, която изиграха в началото и растежа на MotoE. Те дадоха безценен принос за развитието на сериите. С нетърпение очаквам началото на следващия сезон“, каза изпълнителният директор на Дорна Кармело Еспелета.