Начало MotoGP News Дукати официално представи Десмоседичи GP22

Дукати официално представи Десмоседичи GP22

694
0
Франческо Баная и Джак Милър
Франческо Баная и Джак Милър, снимка Дукати

Дукати официално представи Десмоседичи GP22. Това ще бъде 20-ти сезон в кралския клас за марката от Болоня. Видеото по този случай се излъчваше на живо в социалните платформи на Дукати, както и в официалния им сайт. В него бяха показани най-добрите моменти от миналата година и титлите на италианския производител. Според предварителния план показването на новия мотор трябваше да се състои на 27 януари, но бе отложено заради положителен тест за коронавирус на Милър. 

Пилотският състав остава непроменен. Франческо Баная и Джак Милър продължават да носят цветовете на заводския тим на Дукати за втори пореден сезон.


През 2022 Дукати ще продължи да се възползва от ценната подкрепа на своя основен партньор Леново, който е глобален технологичен лидер в устройствата, услугите, инфраструктурата и решенията. Компанията има основен принос за успехите на екипа през сезон 2021. Тази година Леново продължава да работи в тясно сътрудничество с техническия отдел на Дукати Корсе.

След изпитанията на Сепанг, пилотите на Дукати се отправят към Индонезия. Там те ще проведат тридневни тестове на чисто новата писта Мандалика. Първото състезание за тази година отново ще се проведе на катарската писта Лосаил. Както обикновено състезателите ще карат на изкуствено осветление.

„Много се вълнувам за началото на този сезон в MotoGP. След като спечелихме втора поредна титла при конструкторите имаме голямо желание да направим още една крачка напред. Разполагаме с млади и енергични състезатели, които натрупаха солиден опит с нашия мотор. Тази година ще имаме още два мотора на стартовата решетка“, сподели изпълнителният директор Клаудио Доменикали.

„Развълнуван съм да започна новия сезон. Миналата година постигнахме важни цели, като спечелването на третата титла при конструкторите, втора при отборите и приключихме шампионата като вицешампиони при пилотите“, каза генералният мениджър Джиджи Дал’Иня.

„Пилотите ни също постигнаха голям напредък. Пеко показа голямо израстване през 2021, отбелязвайки четири победи и девет подиума. Сигурен съм, че той ще бъде един от основите претенденти за световната титла. Заедно с него ще бъде Джак Милър. Той многократно показа таланта си миналата година, записвайки два вълнуващи успеха и пет подиума. Подобно на Баная и той трябва да се бори за титлата. Сезонът ще бъде много предизвикателен с цели 21 състезания в календара. Готови сме да тръгнем по пътя, за да извлечем ползите от нашата упорита работа“, завърши италианецът.

Джиджи Дал'Иня
Джиджи Дал’Иня, снимка Дукати

„Готов съм за началото на новия сезон. Завърших 2021 на високо ниво и се надявам това да продължи и през 2022. Аз и Моят екип израснахме много оттогава. Чувствам се добре върху мотора и съм сигурен, че можем да направим страхотни неща заедно. Целта ми за този сезон е да съм конкурентен във всяко едно състезание. Ще се стремя да спечеля титлата при пилотите и да помогна в запазването на тези при конструкторите и отборите“, каза Франческо Баная.

Франческо Баная
Франческо Баная, снимка Дукати

„Шампионатът най-накрая е на път да започне. Чувствам се по-готов от всякога да се изправя срещу всички останали. Допълнителната година опит в MotoGP ме прави по-силен. Мисля, че съм се подобрил физически и психически в сравнение с миналата година. Това ще бъде втората ми година с екипа на Дукати. Да бъдеш техен фабричен пилот означава подкрепата на много фенове не само в Италия, но и по целия свят. Нямам търпение да изляза на пистата за първото състезание в Катар“, заяви Джак Милър.

Джак Милър
Джак Милър, снимка Дукати

Освен Милър и Баная, Дукати продължава да разчита и на дългогодишния тестов и резервен пилот Микеле Пиро.