Начало MotoGP News Дукати отлага представянето на мотора за 2022 г. – Mилър е с...

Дукати отлага представянето на мотора за 2022 г. – Mилър е с COVID-19

282
0
Джак Милър
Джак Милър, снимка Дукати

Отборът на Дукати отлага представянето на мотора за сезон 2022 в MotoGP. Причината за това е отсъствието на Джак Милър. Австралийският пилот е дал положителен тест за COVID-19 и в момента се намира под карантина в своята родина.

Милър се завърна в Австралия в началото на декември 2021. Тогава той участва с уайлд кард в местния Супербайк шампионат. Джак записа едно отпадане и един подиум.

Пилотът на Дукати трябваше да се завърне в Европа за представянето на новия мотор Десмоседичи GP22. Тези планове бяха провалени заради положителната проба за коронавирус.

Във видео, публикувано в социалните мрежи Милър заяви, че се чувства добре и може да продължи физическата си подготовка преди началото на новата кампания. Въпреки това положителният тест не му позволява да напуска страната. Така той няма да се завърне до първоначалната дата, която беше 28 януари.

Дукати вече обявиха новата дата, на която ще представят Десмоседичи GP 22. Това е 7 февруари, което е веднага след откриващия тест на малайзийската писта Сепанг.

„За съжаление не мога да пътувам и ще пропусна представянето на отбора“. сподели Милър.

„Просто исках да ви уверя, че се чувствам добре и нямам никакви симптоми. Все още мога да продължа тренировката си тук, във фермата. Трябва да остана под карантина. Всички ми липсвате адски много и очаквайте да се видим скоро“, завърши Джак Милър.

Дукати бяха избрани за най-добър работодател в родината си Италия за осма поредна година. Тази година цели 8 мотора ще използват машини на марката от Болоня.

Заводските пилоти Милър и Баная ще карат тазгодишната машина, както и състезателите на Прамак Йохан Зарко и Хорхе Мартин. Единият нов партньор на италианците е Грезини Рейсинг, които вече представиха новите си пилоти и разцветка. Освен тях екипът на седемкратния световен шампиона Валентино Роси (VR46 Дукати) влиза в MotoGP с пилоти Лука Марини и Марко Безеки.