Начало MotoGP News Дукати показа моторите си и в WSBK

Дукати показа моторите си и в WSBK

290
0
Дукати WSBK 2023
снимка, Дукати

Дукати показа моторите си и в световния Супербайк шампионат. Италианският производител представи разцветката на модела Панигале V4 в ски курорта Мадона ди Камплийо.

Това бе първият случай в историята на Дукати, в който бяха едновременно показани моторите от WSBK и MotoGP. Марката от Болоня спечели титлите и в двата топ шампионата на ФИМ и Дорна.


По време на презентацията на четирите машини в Мадона ди Кампиьо, събралата се публика стана свидетел и на изненадата специалната изненада. Подобно на Франческо Баная, шампионът на Дукати WSBK Алваро Баутиста също ще използва №1 на своя мотор. Така двамата първенци ще защитават титлите си, носейки този специален номер на своите машини.

Франческо Баная и Алваро Баутиста, Дукати
Франческо Баная и Алваро Баутиста. снимка Дукати

Отборът на Дукати в WSBK е на прага на сезон 2023. Италианците ще участват в предсезонни тестове на пистите Херес и Портимао. След това ще отидат в Австралия за кръг №1 от тазгодишната кампания в световния Супербайк. Стартовете на пистата Филип Айлънд ще се проведат в последната седмица на месец февруари.

„Работихме усилено през последните няколко години, за да постигнем резултата от миналия сезон. Спечелването на титлата обаче не е крайна точка за нас. По-скоро това беше допълнителен стимул да продължим да се развиваме и да увеличаваме професионализма и ангажираността си. Затова тази година ще от нулата. Води ни увереността на Алваро, желанието на Михаел, представянето на Дукати Панигале V4 R и неоценимата човешка стойност на целия екип“, каза директорът на отбора на Дукати в WSBK Стефано Чекони.

„Това ще бъде един безпрецедентен сезон за Aruba.it Racing- Дукати. Вероятно ще бъдем считани за отбора, който трябва да бъде победен. Това означава отговорност, концентрация и решителност. От друга страна това е и гордост, чувство за принадлежност и желание да отстояваме завоюваната позиция, без никога да губим вяра в нашите средства. Представяме Дукати в WSBK от 2015 г. насам. Искаме да продължим да го правим по най-добрия възможен начин и през сезон 2023 г. Ето защо пожелавам на състезателите и на всички членове на екипа много късмет“, добави Чекони.

Алваро Баутиста реши да използва №1 в предстоящия сезон 2023 в WSBK. Испанският ветеран успя да спечели световната титла и да се пребори с бившите шампиони Топрак Разгатлиоглу и Джонатан Рей. Целта на Баутиста е защита на титлата и записването на още повече успехи с Дукати.

„Предстои ни ново предизвикателство. След фантастичния сезон, в който Дукати спечели в WSBK и в MotoGP, 2023-та неизбежно ще бъде трудна година. Състезаването с №1 всъщност означава, че целта ни може да бъде само една: да спечелим. Ще бъдем подложени на голямо напрежение. В същото време ще трябва да запазим спокойствие и да се опитаме да работим както с висока концентрация, така и със спокойствие. Ще имаме нов мотоциклет. Дори той да не се различава изключително много от този през сезон 2022, работата, която ще можем да свършим преди първото състезание, е от решаващо значение. Трябва да оправим всички детайли, които ще ни позволят да постигнем най-доброто представяне“, сподели Баутиста.

„Бих искал също така да отправя едно послание към всички Дукатисти: Надявам се да имаме повече успехи през 2023 г. Искаме да повторим успеха, който постигнахме в края на миналата година. Благодаря на всички, които ще ни подкрепят на пистите по целия свят. Аз съм Дукатист и се чувствам щастлив, че мога да защитавам цветовете на отбора Дукати“, добави пилотът на Дукати.

Баутиста ще си партнира с Михаел Рубен Риналди. Италианецът започва третата си кампания като заводски пилот на Дукати.

„Започвам това ново приключение с голям ентусиазъм. Заедно с моя екип през последните две години винаги сме постигали напредък и сме успявали да подобрим резултатите си. Като отбор спечелихме трите титли през миналия сезон. Това означава, че пакетът е много силен“, заяви Риналди.

„През зимата анализирахме точките, върху които трябва да се съсредоточим, за да се подобрим и да бъдем конкурентоспособни в надпреварата за титлата. Работих много през последните няколко седмици и ще продължа да го правя с голяма отдаденост. Искам винаги да мога да изразявам максималния си потенциал. Ще има много нови неща и на мотора. Точно затова нямам търпение да започна. Искам да благодаря на Aruba.it и Дукати за възможността да карам този прекрасен мотор Панигале V4 R и да бъда част от такъв амбициозен отбор“, допълни състезателят на Дукати.

Алваро Баутиста и Михаел Рубен Риналди, Дукати
Алваро Баутиста и Михаел Рубен Ринали, снимка Дукати