Начало MotoGP News Дукати започва сътрудничество с Ауди Спорт

Дукати започва сътрудничество с Ауди Спорт

427
0
Дукати и Ауди Спорт
снимка, Дукати

Дукати започва сътрудничество с Ауди Спорт. Марката от Болоня обяви, че ще работи заедно с германския производител през настоящата кампания в MotoGP и MotoE.

Днес ще се проведе състезанието за Голямата награда на Португалия, което е първи кръг от сезон 2023 в MotoGP. Домакин на събитието ще бъде пистата Алгарве или по-позната като Портимао.

Това ще бъде първият старт за Франческо Баная като действащ световен шампион. Италианецът ще защитата цветовете на заводския отбор на Дукати за трета поредна година.

Тази година Баная и Бастианини ще носят със себе си логото на Ауди Спорт по време на всички стартове от тазгодишната кампания.  За Дукати това е сътрудничество, способно да предаде страстта към света на състезателната конкуренция и автентичната синергия между две марки, които си сътрудничат ежедневно не само в моторните спортове, но и в различни други бизнес области. Известен факт е, че и двете компании са част от Фолксваген Груп

„Audi Sport GmbH е компанията, с която Ауди прави най-вълнуващите и високопроизводителни версии на гамата. Като автомобилен и мотоциклетен ентусиаст винаги съм бил привлечен от RS моделите на Ауди. Те са наистина уникални в съчетаването на силно вълнение и използваемост за цялото семейство. Те са автомобилите, които нашите пилоти използват ежедневно с голямо удовлетворение“, сподели Клаудио Доменикали.

„Поради тези причини съм горд, че Ауди Спорт е заедно с екипа на Дукати в едно технологичното и спортно предизвикателство в клас MotoGP. Ауди Спорт и Дукати имат много общи неща. Сигурен, че средата в MotoGP и сътрудничеството между нашите групи за научноизследователска и развойна дейност и стил ще могат да генерират страхотно съдържание за ентусиастите на две и четири колела“, добави президентът на Дукати.

Генералният мениджър на марката от Болоня  Джиджи Дал’Иня също приветства партньорството с германската марка

„Работата на Дукати и Дукати Корсе носи престиж и успех на Групата в областта на автомобилното производство и моторните спортове. Новото партньорство добавя червеното ромб лого към мотора. Това също така е ново техническо ниво разширяване на съвместния потенциал на Ducati и Audi. Сигурен съм, че ще има обмен на ноу-хау между двете марки на Групата. В момента целият сектор на мобилността се подготвя да се изправи пред нови предизвикателства. Сигурни сме, че участието на Дукати в MotoGP и MotoE ще допринесе за бъдещото техническо направление на цялата група“, заяви Дал’Иня.

„Ducati и Audi Sport GmbH са свързани с изключително емоционални продукти, които пасват идеално. Всеки, който притежава мотоциклет Дукати, потенциално се интересува и от нашите R и RS модели. От друга страна, ние знаем от много от нашите клиенти, че те също биха могли да си представят да карат мотор на Дукати. Искаме да използваме този потенциал за съвместни продукти и опит на клиентите. Имаме много вълнуващи идеи, които искаме да реализираме стъпка по стъпка“, каза изпълнителният директор на Audi Sport GmbH Себастиан Грамс.

По-рано тази седмица Дукати удължи партньорството си с Шел до 2027 г. Така марката от Болоня ще продължи да работи заедно с петролната компания.

Днес Дукати ще бъде със само един заводски мотор на стартовата решетка заради контузията на Енеа Бастианини. Италианецът бе въвлечен в инцидент с Лука Марини (VR46 Дукати) във вчерашния спринт, след което бе закаран в болница. След подробен преглед се оказа, че Бастианини има фрактура на дясната лопатка. Следователно той ще пропусне както старта в Португалия, така и този в Аржентина.