Начало Други Дългите прави на Долна Митрополия не притесняват Маршавелов

Дългите прави на Долна Митрополия не притесняват Маршавелов

164
0

Константин Маршавелов ще бъде сред участниците в петия кръг от пистовия шампионат. След едногодишно отсъствие от календарна на пистовия шампионат, писта Долна Митрополия отново се завръща като домакин за петия кръг от шампионата. В него участие ще вземе и последния победител на тази писта Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10), който е и временен лидер в шампионата на затворен маршрут.

Трасето ще бъде с по-различна конфигурация от тази през 2014 г. Сега автомобилните състезатели ще карат по същата схема, както и мотоциклетистите. Общата дължина на трасето е 3300 м., с включени две дълги прави.

Преди състезанието на плевенската писта, пилотът на КА-2 Рейсинг се намира на първо място в серия Mакси, като има 132 спечелени точки, след провели се четири кръга. Преднината на пловдивчанина пред втория е 31,5 точки.

В последния кръг, който се проведе преди две седмици на писта Стара Загора, Маршавелов завърши на първо място. Това бе втора поредна победа за двукратния шампион на България, както и трета за сезон 2016. Той успя да спечели надпреварите на писта Дракон, както и на тази в Русе.

„Дългите прави не ни притесняват, въпреки че колата ни е направена за по-спънати трасета. В това състезание ще се стремя да запазя лидерската позиция в шампионата“, бе коментарът на Маршавелов за предстоящото състезание.