Начало Други Dunlop и ACO с тригодишен договор за европейските серии Льо Ман

Dunlop и ACO с тригодишен договор за европейските серии Льо Ман

86
0

Dunlop подписа тригодишен договор за ексклузивно снабдяване с гуми за LMGTE и GTC категориите за европейските серии Льо Ман. Компанията също продължава да доставя гуми за онези отбори от LMP2 категорията, които са избрали да използват марката, която е най-успешният производител на гуми в 92-годишната история на 24 часа Льо Ман с общо 34 победи.

През последните години Dunlop спечели забележителни победи в отворените GT състезания като партньор на победителите от шампионатите 24 часа Нюрбургринг през 2010 и 2013 г., американските серии на Льо Ман клас GT2 през 2010 и 2011 г. и европейските серии на Льо Ман. През 2014 година Dunlop продължи да се радва на успехи, партнирайки си за европейските серии на Льо Ман със Signatech-Alpine.

Този богат опит ще бъде приложен в новата гама състезателни гуми Dunlop Sport Maxx GT, които са разработени за европейските серии на Льо Ман 2015. Целта е да се създаде гама гуми, която предлага последователност и издръжливост необходими на пилотите на LMGTE и GTC клас автомобили.

„Dunlop и Льо Ман са два водещи бранда, свързани чрез успехите си в света на издръжливостта. Dunlop е има 34 победи в 24 часа Льо Ман и опитът на компанията в създаването на гуми за състезания за издръжливост ще бъде от огромна полза за отборите, състезаващи се в ELMS.  Ние очакваме с голям интерес стартът на сезон 2015 в Силвърстоун през април”, коментира президентът на ACO Пиер Фийон.

Директорът на Dunlop Motorsport Жан-Феликс Базелин заяви, че за бранда е чест да разшири партньорството си с ACO. „Ние имаме много лоялни кленти в този шампионат и за нас е удоволствие да наблюдаваме подмладяването и развитието на шампионата през последните сезони. Ние очакваме с нетърпение да работим активно с ACO и допълнително да подобрим профила на това важно и престижно събитие”, допълни той.

Европейските серии на Льо Ман през 2015 ще започнат въс Великобританска ия на 10-11 април 2015 г. с 4 часа Силвърстоун, следвани от 4 часа Имола (16-17май), 4 часа Red Bull Ring (11-12 юли), 4 часа Пол Рикар (5 септември) и финалът на сезона е 4 часа Ещорил (17-18 октомври). Сезонът ще бъде предшестван от официалните тестове в Пол Рикар на 23-24 март.