Начало Рали Два дни до началото на сезона във WRC с рали Швеция 2011

Два дни до началото на сезона във WRC с рали Швеция 2011

45
0
???? ?????? 2010,????????? ????

В края на тази седмица с рали Швеция 2011 ще бъде открит сезонът във WRC. Това е единственото рали от календара на шампионата, което ще се проведе на сняг и минусови температури.

Надпреварата ще започне и финишира в Карлщад, а на 85 км на летището в Хагфос ще бъде разположен основният сервиз. Веднага след церемониалния старт в четвъртък, 10 февруари, ще се проведе и първият етап от рали Швеция 2011, който ще е суперспециален. Първата кола ще стартира в 20 и 08 ч. местно време като отсечката е с дължина 1,9 км.

В петък, 11 февруари, започва същинската част от надпреварата. Екипажите ще трябва да се справят с общо 7 скоростни отсечки, сред тях и най-дългата за цялото рали – близо 25-километровата Варгасен, която ще бъде премината 2 пъти. В нейния маршрут фигурира най-известното и зрелищно скокче в надпреварата, кръстено на името на Колин Макрий. В програмата на този ден е включена и абсолютно новата отсечка, която преминава границата на Швеция с Норвегия и финишира в Швеция.

Вторият ден, събота, 12 февруари, има 9 етапа като последният е отново суперспециалният в Карлщад.

Последният ден – неделя, 13 февруари, включва 6 скоростни отсечки в региона на Хагфос. Впоследствие екипажите ще се върнат към Карлщад за финала на рали Швеция 2011. Това е най-краткият ден от надпреварата, но за сметка на това включва изцяло нов и непознат етап – Густавсфорс, 4,16 км, който ще бъде преминат 2 пъти и ще бъде предаван на живо по шведската телевизия.