Начало Formula E News Два отбора от Формула Е изтеглиха участието си от състезанието в Кейптаун

Два отбора от Формула Е изтеглиха участието си от състезанието в Кейптаун

548
0
еПри на Кейптаун
еПри на Кейптаун, снимка Формула Е

Махиндра Рейсинг и Abt Cupra няма да се включат в днешната еПри на Кейптаун. Двата отбора решиха да изтеглят участието си от състезанието заради съображения за сигурност.

Махиндра Рейсинг потвърди причината за решението да се изтегли от надпреварата. Индийският отбор е открил проблем със задното окачване на своите автомобили и прекратява участието си в състезателния уикенд в Кейптаун

„Екипът на Махиндра Рейсинг потвърди оттеглянето си от квалификационните сесии и състезанието на Формула Е в Кейптаун поради проблеми с безопасността на задното окачване“, се казва в изявлението на тима.

„При завръщането на отбора в Обединеното кралство ще се проведе задълбочено разследване на елементите на окачването на състезателните автомобили Mahindra M9Electro. Това решение засяга и техния клиентски отбор Abt Cupra Motorsport. Безопасността на нашите пилоти и разширените екипи е от изключителна важност.“

Автомобилите на Махиндра Рейсинг и Abt Cupra взеха участие в двете тренировъчни сесии на уличната пистата в Кейптаун, което е едно от новите трасета за сезон 2022-23 във Формула Е. Въпреки това четирите болида не участваха в квалификацията за днешното състезание. Квартетът беше по-бавен от всичките си съперници с изключение на Джейк Денис от екипа на Андрети Аутоспорт.

Оттеглянето на Махиндра Рейсинг и Abt Cupra намали заявките за участие в предстоящата надпревара. Така бе изключено участието на Лукас ди Граси. Пилотът на Махиндра никога досега не бе пропускал състезание от Формула Е.

Ди Граси финишира на подиума в откриващото сезона състезание в Мексико Сити. Бразилецът заема намира на 10-то място във временното класиране. Заедно с него няма да участва и съотборникът му си Оливър Роуланд. Британецът спечели първите си точки за сезона преди две седмици в Хайдерабад.

Състезателите на отбора на Abt Cupra Нико Мюлер и Келвин ван дер Линде също няма да карат в Кейптаун. Ван дер Линде беше привлечен като заместник на Робин Фрайнс, който се контузи по време на еПри на Мексико Сити. Следователно южноафриканецът ще пропусне домашната си надпревара във Формула Е.

Междувременно Ягуар Рейсинг обяви, че Сам Бърд също няма да вземе участие в състезанието по улиците на Кейптаун. Британецът претърпя тежка катастрофа в квалификацията, която причини доста поражения върху шасито на болида на Бърд. В следствие на това само 17 автомобила ще се включат в петия кръг от сезон 2022-23 във Формула Е.