Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят ми създаваше подобни проблеми и преди, обясни Верстапен

Двигателят ми създаваше подобни проблеми и преди, обясни Верстапен

1721
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

Макс Верстапен не изглеждаше особено притеснен днес след края на тренировките на Спа-Франкоршамп. Въпреки че в тях остана дори зад Серхио Перес и неговия Рейсинг Пойнт, той заяви, че няма за какво толкова да се тревожи. Колата му изглеждала добре балансирана и има отлична скорост, особено във втория сектор. Обяснението дойде вследствие на това, че пилотът на два пъти се обади по радиото, че има проблеми с мощността.

При 41 градуса на асфалта, колкото се нагря настилката днес, е логично малко да се губи сцепление, особено за кола със сравнително по-свалени крила като Ред Бул. Що се отнася до проблемите с двигателя, то Верстапен заяви, че моторът не е нов и е създавал и преди подобни аномалии и падове в мощността, каквито го мъчеха днес. Утре обаче ще е с друг агрегат и се надява, че всичко ще е наред. Той допълни, че очаква Ред Бул да е по-близо до Мерцедес, но смята, че Ферари са далеч напред.

В същото време изпреварилият го днес Серхио Перес изглеждаше доста ядосан, защото се запали новата задвижваща система на Мерцедес. Тя според Люис Хамилтън е само с половин десета от секундата по-добра скорост в един тур. Вероятно Чеко ще трябва да се върне към старата версия за утрешния ден или да стане поредният пилот с наказание за неделната Гран при, ако смени някой компонент.