Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателите на Мерцедес с намалена мощност в Абу Даби

Двигателите на Мерцедес с намалена мощност в Абу Даби

3419
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес
Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че двигателите на немския производител използват по-ниска мощност в Гран при на Абу Даби поради опасения за надеждността на агрегатите.

Квалификацията на пистата Яс Марина бе първия случай за годината, в който не печели болид с двигател на Мерцедес. От началото на сезона Люис Хамилтън има спечели 10 полпозишъна,  Валтери Ботас е с 5 и един за Ланс Строл в Турция. Но тази серия бе спряна от нидерландския пилот на Ред Бул, който с феноменална бърза обиколка изпревари с по-малко от десета Ботас и Хамилтън. След приключване на Q3 Волф сподели, че Мерцедес са намалили режимите на своите двигатели заради съмнения за проблем с мотор генератора за кинетична енергия (MGU-К).

Тези опасения са породени от проблемите със задвижващата система на Серхио Перес в Гран при на Бахрейн. Мексиканският състезател бе в позиция на подиума, но няколко тура преди финала неговия двигател се запали, а във втората тренировка на Яс Марина Джордж Ръсел също имаше проблеми с мотора на своя Уилямс.

„Имаме проблеми с MGU-K и все още не сме ги отстранили напълно. Затова решихме да намалим мощността на всички коли с двигатели Мерцедес“, заяви Тото Волф.

Заради поставяне на четвърти агрегат победителят от втората надпревара в Бахрейн Серхио Перес ще потегли от дъното на колоната във финалното състезание за годината.