Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес и Магнусен ще стартират от дъното на колоната

Перес и Магнусен ще стартират от дъното на колоната

3030
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Рейсинг Пойнт
Серхио Перес и Кевин Магнусен ще потеглят от дъното на колоната във финалната надпревара за сезон 2020 във F1. И двамата пилоти получиха наказания заради смяна на компоненти в своите задвижващи системи.

Победителят от Гран при на Сахир ще стартира последното си състезание за тима на Рейсинг Пойнт от дъното на стартовата решетка заради използване на четвърти двигател, турбокомпресор и MGU-H. Това означава, че Перес най-вероятно ще потегли в състезанието на Яс Марина от последна позиция. Мексиканецът води битка с Даниел Рикиардо за четвъртата позиция в шампионата и има аванс от 13 точки преди финалната надпревара за годината.

В същото време Кевин Магнусен също ще стартира финалното си състезание за отбора на Хаас от дъното на колоната заради смяна на електрониката в своя болид. Датчанинът бе заменен от Мик Шумахер в първата тренировка на Яс Марина.

Друг състезател, който ще изтърпи наказание този уикенд е Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари бе санкциониран заради удара със Серхио Перес във втората надпревара в Бахрейн и ще стартита три места назад.