Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двигателят на Льоклер бил в занижен режим, Шарл губел по 0,1 сек...

Двигателят на Льоклер бил в занижен режим, Шарл губел по 0,1 сек на обиколка

7275
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер е губел по 0,1 сек на обиколка по време на Гран при на Емилия Романя заради това, че задвижващата му система е била в занижен режим, смятан от Ферари за безопасен за работата ѝ. Причината е, че в двигателя на Карлос Сайнц бе открит проблем след Гран при на Австралия. Заради това от Скудерията смениха агрегата на испанския пилот за уикенда на пистата Имола. Впоследствие било решено този на Льоклер да е в „безопасен режим“. Представянето на F1-75 с новата задвижваща система не стана съвсем ясно, защото Сайнц катастрофира в квалификацията и бе ударен на старта на Гран при на Емилия Романя. В спринта Карлос имаше чудесно темпо и на финала бе четвърти.

Според италианската преса втората причина за безопасния режим на мотора е била прогнозата за дъжд по време на състезанието на Имола. Сутринта в неделя се изля истински порой, но час преди старта валежът спря. В началото на надпреварата имаше няколко предупреждения, че се очаква нов дъжд. Такива се появиха и по-късно, но така и не заваля. Изчисленията показали, че Льоклер е губел заради този режим на задвижващата система около 0,1 сек на обиколка.

Ферари планира да има някакви промени по F1-75 за Маями – говори се за ново задно крило и малки изменения по пода в опит за ограничаване на подскачането. Планът на Скудерията остава големите новости да са за Гран при на Испания

„Ще имаме нещо в Маями, основно с цел адаптация към пистата. Това мисля, че важи за всички отбори. Най-големият пакет новости ще е за Барселона“, заяви Матия Биното.

Според Емерсон Фитипалди пък Ферари има по-големи шансове да спечели титлата този сезон въпреки подхлъзването в четвъртото състезание от годината.

„Макс [Верстапен] и Чеко [Перес] свършиха страхотна работа. Спечелиха състезанието на пистата. Но мнението ми си е същото. Ферари има по-добър шанс да вземе шампионата от Ред Бул. Да видим какво ще стане в следващите няколко старта“, заяви бразилската легенда.

„Ферари се състезаваше практически у дома – Модена е на половин час път от Имола. В Италия това означава огромен натиск. Всички очакваха те да спечелят. Мисля, че Карлос се пренави, Шарл също натисна прекалено. Грешката на Льоклер може да я допусне всеки на Имола. Но тъй като това е Ферари и състезанието е в Италия, всички направиха голям въпрос“, допълни двукратният световен шампион.