Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двоен финал в точките е целта на Форс Индия в домашния старт...

Двоен финал в точките е целта на Форс Индия в домашния старт на тима

33
0
Нико Хюлкенберг,Пол ди Реста

Форс Индия са готови за битката в домашния си старт – Гран при на Индия, която ще се проведе този уикенд на пистата Буд Интернешънъл. Целта на тима ще е да класира и Нико Хюлкенберг, и Пол ди Реста в точките в опита си да настигне до края на шампионата Заубер в класирането при конструкторите. Отборът е седми в момента в подреждането с 89 точки (швейцарският екип е със 116).

Шефът на екипа и съсобственик Виджай Маля ще може да проследи надпреварата директно от трасето, след като заповедта за негов арест бе отменена. Грижите му обаче далеч не са приключили, а и може да се окаже цел на протести покрай състезанието. Засега обаче индийският милиардер мисли конкретно за кръга от световния шампионат на Формула 1.

Помня колко горд бях миналата година да видя болидите ни в цветовете на индийския флаг да се състезават в Индия. За този момент бях мечтал и идването на F1 е невероятно спортно постижение за страната ни. Спечелването на точки пък бе черешката на тортата. Този сезон ми се иска да направим още една крачка напред и да влезем с двете коли в топ 10. Разликата спрямо Заубер е 27 пункта. Това е сериозно предимство за тях, но не е невъзможно да ги настигнем до финала – заяви Маля.

Той бе категоричен, че отборът е подобрил представянето си след лятната ваканция:

– Според мен можем да сме доволни от нивото на постоянство. Класираме поне една кола в топ 10 в над 80% от стартовете и печелим точки в 75% от тях. Не сме се качвали на подиума тази година, но точно постоянното представяне е ключът към успеха ни в тази битка.

Пол ди Реста взе точки за последно в Сингапур, където бе 4-ти. И в Япония, и в Корея шотландецът финишира 12-ти, така че сега е твърдо решен да се върне в топ 10 на надпреварата.

Определено трябва да се възползваме от инерцията си, а и напрежението да трупаме актив е доста сериозно – коментира пилотът. – Седмицата преди старта в Индия е много заета за целия екип: има страшно много медийна работа, допълнителни събития. Това обаче няма да ни отклони от основната задача, която е да постигнем възможно най-добър резултат.

Хюлкенберг от своя страна е на точка пред съотборника си в генералното класиране (той има 45, а Ди Реста – 44) и бе в топ 10 и на Сузука, и на Йонгам.

Правил съм обиколка на пистата с нормален автомобил, а и тренирах в симулатора, но все още имам какво да науча в петък – сподели германецът. – Това е най-голямото състезание за отбора, а феновете ни показват невероятна подкрепа.