Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двоен финал за Лотус

Двоен финал за Лотус

65
0

След много обрати в драматичната Гран при на Белгия екипът на Лотус записа двоен финал за болидите си, макар и да се надяваше на по-предни позиции.

– На старта имах проблем с двигателя, активира се антиблокиращата система и докато потегля, ме изпревариха. Дъждът вече беше започнал и за съжаление счупих предното си крило в последния завой, заради което се наложи да вляза в пита. Рискувахме и сложихме интермедии, но пък тогава спря да вали. Заради това пак се върнах в бокса и изпуснах всички пред мен. Накрая, пак заради промяната на времето, успяхме да си върнем няколко места и в крайна сметка финиширах 16-и – коментира Хейки Ковалайнен.

Съотборникът му Ярно Трули също не скуча по време на 44-е обиколки на легендарната писта Спа.

– На старта отворих много кривата, за да избегна Хейки, а заради това за нещастие ме изпревариха няколко коли. След това имах проблеми с прегряване на задните си гуми в първите обиколки. За щастие това се оправи и започнах да напредвам, като се пооткъснах малко от преследвачите си. При рестарта накрая следвах съперниците, но видимостта бе много лоша и допуснах грешка във високоскоростен завой, докоснах бялата линия със задницата и просто се изпързалях, а това означаваше, че загубих позиции. Доволен съм, че и двата болида финишираха, както и че все още имаме предимство спрямо най-близките си съперници – заяви италианецът.