Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двоен финал за Върджин Рейсинг

Двоен финал за Върджин Рейсинг

47
0

Двоен финал записа отборът на Върджин на пистата Каталуния за радост на целия тим. Тимо Глок и Лукас ди Граси бяха последни в Гран при на Испания (18-и и 19-и), но това не помрачи удоволствието им от постижението.

– Чудесен резултат за екипа. Колата обаче бе трудна за каране в последната част на последната серия обиколки. През цялото време водих борба с Ярно [Трули], която обаче бе затруднена от сериозния трафик. Само 15 от всички 66 тура ми бяха на чиста писта, иначе непрекъснато ми развяваха сини знамена. Като цяло правим прогрес и днешната стъпка бе важна. Трябва да продължаваме в същия дух – заяви немският състезател.

Постижението на бразилския му съотборник е още по-забележително, тъй като той трябваше да пести и гориво, за да изкара цялата надпревара. Той стартира с твърдия тип гуми и едва се справяше с болида си. Едва с меката смес успяваше да го контролира. Сините знамена обаче и при него не позволиха да се изгради постоянно темпо.

– Постигането на първия ни двоен финал е страхотна награда за всички, свързани с Върджин Рейсинг – сияеше и техническият директор Ник Уирт. – Безкрайно окуражаващо представяне от VR-01 и нямаме търпение да го подобрим още в предстоящите стартове.