Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно турбо и 1200 к.с. в F1 от 2021 г.

Двойно турбо и 1200 к.с. в F1 от 2021 г.

269
0

Двигателите във Формула 1 ще бъдат с мощност от 1200 конски сили и ще имат двойно турбо от 2021 г. Това съобщава немското издание Auto Motor und Sport, позовавайки се на свои източници.

Миналия петък в Париж се състоя среща на производителите на мотори и на такива, имащи интерес да влязат в спорта в бъдеще с президента на ФИА Жан Тод. В нея участваха представители на Ферари, Мерцедес, Хонда, Рено, Ауди, Косуърт, Илмор, както и японски автомобилен производител.

След нея Тод обяви, че сегашните 1.6-литрови хибридни турбомотори ще се запазят до 2020 г., а след това ще се върви в посока по-евтини и опростени мотори, които да са по-атрактивни за феновете.

Според кореспондента на германското издание Михаел Шмид първоначалната идея за 2021 г. е моторите да станат 6-цлиндрови с двойно турбо с мощност от 1200 к.с. и без сегашната хибридна система MGU-H.

Според информацията също така батериите и турбото може да бъде стандартизирани, като хибридната система ще остане само KERS, която да съответства на сегашната MGU-K, акумулираща кинетичната енергия. При всички положения обаче ФИА не искала да се изостава хибридната технология.