Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно отпадане за Форс Индия

Двойно отпадане за Форс Индия

47
0
Витантонио Лиуци,Гран при на Япония,катастрофа,Фелипе Маса

Нито един от автомобилите на Форс Индия не завърши Гран при на Япония. Витантонио Лиуци бе пометен метри след старта от Фелипе Маса (Ферари), а колата на Адриан Сутил не издържа обиколки преди финала на състезанието на пистата Сузука.

– В квалификацията имахме сериозен проблем с меките гуми и резултатът ни не бе според очакванията. Аз обаче направих фантастичен старт и влязох в топ 10 още в първия тур. Направих спирането си в бокса сравнително рано, така че можех да натискам, докато останалите пилоти влизаха в бокса и вървях добре в точките. Но към края на дистанцията влязох в 130R и гумите започнаха да се пързалят, след което се появи и дим в задната част на автомобила. И това беше, трябваше само да го прибера в пита. В онзи момент не знаех какво се е объркало, но при спирането си видях да тече масло. Разочароващ край на труден ден, но сега ще се фокусираме върху Корея – сподели Адриан.

Разочарованието на съекипника му бе още по-осезаемо, след като това е втори пореден незавършен старт за него.

– Направих великолепен старт и изпреварих пет или шест болида преди първия завой. Мислех, че всичко е минало чудесно, но в кривата видях Фелипе [Маса] да връхлита отстрани. Не знам счупил ли беше нещо, но се вряза в колата ми като куршум. Не мисля, че имаше контрол върху автомобила си. Срамота е, че нещо такова ми се случва за второ състезание поред. Сега обаче се връщам във фабриката, за да се подготвя за Корея и повече няма да мисля за това – категорично загърби негативизма италианският състезател.