Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Алисън: 70-80% от подобренията на Лотус проработват веднага

Джеймс Алисън: 70-80% от подобренията на Лотус проработват веднага

44
0
Кими Райконен,Лотус

Между 70% и 80% от новостите на екипа на Лотус за болидите Е20 проработват веднага, след като стигнат до писта, заяви техническият директор на тима Джеймс Алисън.

Той обясни, че това се дължи на добрите методи за симулация във фабриката в Енстън.

Новите компоненти имат, разбира се, някои недостатъци – детски болести, но наистина много голяма част от тях се представят точно според очакванията максимум при второ пускане на трасе – продължи техническият шеф. – При липсата на тестове между надпреварите има цял куп неизвестни фактори, които не можем да контролираме. Пилотите може да не успеят да направят чисти обиколки в тренировките. Условията на пистите непрекъснато еволюират, а и гумите са ограничени, така че нямаме особено стабилна база за сравнение. Всичко това може да повлияе на изводите. Затова ако нещата не вървят, се махат най-новите компоненти и се търси вариант за изпробването им в най-близко бъдеще.

Според Алисън пистата Сузука би трябвало да пасне на Е20 с бързите си завои и дълги прави.

– След 14 надпревари имаме доста добри резултати, но Ферари отвориха малка разлика в класирането при конструкторите (Скудерията е на 14 точки пред Лотус – б.р.). Всеки състезателен уикенд се борим със съперниците си, защото ще ни смачкат, ако и за секунда не внимаваме. Всеки следващ старт ни дава шанс за още по-предно класиране, а ние имаме доста неща, за които се надяваме, че ще направят автомобилите ни по-бързи в оставащите надпревари. Целта ни за тези 6 състезания е да изпреварим Ферари и да дадем възможност на Кими Райконен да се доближи още повече до първата позиция в генералното класиране при пилотите – допълни Алисън.