Начало Лайфстайл Джеймс Хънт бе уникален характер в историята на автомобилния спорт, споделя синът...

Джеймс Хънт бе уникален характер в историята на автомобилния спорт, споделя синът му Том

786
0
джеймс хънт,Ники Лауда

Филмът на Рон Хауард, посветен на легендарната битка между Джеймс Хънт и Ники Лауда в шампионата на Формула 1 през 1976 г., вече получи редица възторжени отзиви. Падокът на Гран при имаше възможност да види лентата в Германия и реакциите бяха изключително положителни. Широката публика ще може да я гледа през септември, но преди премиерата се случват още доста различни събития.

Синовете на Джеймс Хънт – Том и Фреди – създадоха специална колекция облекла, посветена на баща им. Том коментира новото начинание на братята Хънт, както и филма в специално интервю за сайта на Макларън. Той признава, че само допреди няколко години не е бил кой знае колко голям фен на спорта, макар винаги да се е интересувал и да е следял все пак случващото се в шампионата.

Ако случайно включех телевизора и вървеше квалификация или състезание – да, гледах, но не съм си правел програмата около тях. Откакто се заех с новия проект, повече следвам нещата и последните сезони бяха фантастични – откровен е Том Хънт.

Що се отнася до „Rush“, то семейството му нееднократно е получавало предложения за лента, посветена на Джеймс:

Рон далеч не бе първият човек, свързал се с нас с молба да снима филм. Ние винаги сме били малко мнителни – да не се направи по грешен начин. Но неговото участие всъщност бе облекчение, заради това, че някой с неговия опит и филмография иска да направи лентата. Аз лично изпитвам невероятна гордост, че съществува желанието да се създаде филм за този конкретен сезон. С наближаване премиерата усещането става все по-осезаемо. Това все пак е холивудска продукция, има някои детайли, които не са съвсем точни или са изпуснати, но от моя гледна точка Рон свърши по-добра работа, отколкото който и да е друг можеше да постигне. Това е успокояваща мисъл.

А какво би казал баща му за играта на Крис Хемсуърт, превъплъщаващ се в чаровния английски плейбой, който е изключителен зад волана на колата си?

Сюрреалистична. Трудно е да се каже – всички знаем колко непредсказуем бе татко, когато коментираше нещо. Сигурен съм обаче, че щеше да е нещо забавно! Аз виждам нещата по определен начин, който може да не допада на всички. Но според мен татко бе уникален характер в историята не само на F1, но и на автомобилния спорт като цяло (може би с изключение на легендата Бари Шийн). Затова мисля, че малцина, интересуващи се от моторспорт хора, не намират място в сърцето си за баща ми или не изпитват някакво желание да живеят като него. Стилът му не е допадал на всичко, но това само по себе си е възхитително. Надявам се „Rush“ да означава повече фенове, да представи татко на по-младата публика, които може би не го познават. Наследството му? Надявам се, че са чудесни спомени за това, че е бил част от златната ера на спорта. Онези времена никога няма да се повторят и е в известен смисъл това е жалко. Но е хубаво, че имаме възможност да се върнем към тях, да знаем какво се е случило.