Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дженсън Бътън очаква Хамилтън да продължи своето участие във Формула 1

Дженсън Бътън очаква Хамилтън да продължи своето участие във Формула 1

1605
0
Дженсън Бътън, Люис Хамилтън
Дженсън Бътън и Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Дженсън Бътън изказа своето мнение относно евентуалното оттегляне на Люис Хамилтън. Световният шампион от 2009 очаква Люис да продължи своето участие във Формула 1 и да се стреми към рекордна осма световна титла. 

Хамилтън не е нарушил мълчанието си от състезанието в Абу Даби през декември. Тогава той загуби титлата от Макс Верстапен след спорно решение на състезателния директор на ФИА Майкъл Маси по време на периода на кола за сигурност.

Единственото интервю на пилота на Мерцедес дойде веднага след края на състезанието. То бе проведено от бившия съотборник на Хамилтън в Макларън Дженсън Бътън. Веднага след награждаването на подиума Люис изчезна от падока и не се е появявал публично, с изключение на церемонията,  на която бе посветен в рицарство.

В крайна сметка Бътън очаква 37-годишният състезател да се бори за осмо световно първенство този сезон. Според него Люис иска да подобри рекордна на Михаел Шумахер, поставен през 2004.

В интервю на британска телевизионна програма, Дженсън бе попитан дали знае какво е бъдещето на Хамилтън във Формула 1. Бившият му съотборник се пошегува, като отговори:

„Къде е телефонът ми?“, каза Бътън.

„Знам, че съм единственият човек, който е водил разговор с Люис след това състезание. Целият свят чу това интервю, така че не разполагам с друга вътрешна информация“.

„Надявам се той да продължи да се състезава. Иска да спечели осма титла, за да бъде най-успешният пилот в историята на Формула 1. Със сигурност очаквам да направи това“.

Бътън смята, че спортът се намира в страхотна форма, като се има предвид оспорваната битка между Верстапен и Хамилтън миналата година. Също така с нетърпение очаква автомобилите, които ще са според новите технически разпоредби на ФИА.

„Това беше противоречив край на сезона. Трябва да погледнем годината като цяло. Борбата за победата се водеше във всички стартове. Всички са развълнувани от новия сезон, разпоредби и развитието на тези автомобили през сезона“, завърши Дженсън Бътън.

В момента британецът работи като старши съветник в екипа на Уилямс, с който започна неговата кариера във Формула 1 през сезон 2000.