Начало Moto News Джеръми Бърджес може да не последва Роси обратно в Ямаха

Джеръми Бърджес може да не последва Роси обратно в Ямаха

25
0
Валентино Роси,Джеръми Бърджес,Дукати

Дългогодишният шеф на екипа на Валентино Роси Джеръми Бърджес все още не е решил дали да последва пилота при завръщането му в Ямаха. Италианската легенда в мотоциклетния спорт обяви смяната на отбора си за догодина по-рано през август.

Двамата започват да работят заедно в Хонда, като Бърджес е част от тима на Роси и в следващите му отбори. Сега обаче австралиецът не е стигнал до решение дали ще продължава заедно с Валентино.

Не знам, никой не ме е питал още нищо за отиване в Ямаха. Ще трябва да помисля. Щеше ми се да си довършим работата в Дукати. Не сме далеч от целта. През изминалите две години хората в Дукати научиха много и за мен е разочароващо, че не стигнахме до успехи. Разбирам обаче защо Валентино иска да приключи кариерата си на върха и смята, че може да го стори с Ямаха. В определени отношение не успяхме да му дадем онова, което искаше. Ще отнеме години, докато постигнем възможно най-доброто решение. Дукати нямат опита на японските производители – обясни Бърджес пред Гадзета дело спорт.