Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джийн Хаас получи слот за нов отбор в F1

Джийн Хаас получи слот за нов отбор в F1

39
0

Джийн Хаас получи слот за нов отбор във Формула 1 от ФИА. Мястото е за участие в шампионата през сезон 2015 г.

Новината потвърди самият Хаас, като съобщи, че молбата му да се присъедини към Гран при е била одобрена от международната автомобилна федерация. Процесът бе удължен спрямо първоначалните срокове. Смята се, че повечето време е било използвано за проверки дали кандидатите разполагат с необходимите средства да изпълнят проектите си.

Ясно е, че сме невероятно доволни да получим лиценз за Формула 1 от ФИА – казва в изявлението си Хаас. – Това е вълнуващ момент за мен, Хаас Аутомотив и всички, желаещи да видят отново американски отбор в F1. Сега започва наистина сериозната работа. Ние приемаме предизвикателството и ще работим автомобилите ни да излязат на грида. Искам да благодаря на ФИА за тази възможност и за вложените от всички усилия за това молбата ни да бъде удовлетворена.

Хаас се надява да може да оповести повече подробности за проекта си следващата седмица. Управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун намекна още в Бахрейн, че неговият проект ще бъде одобрен. Той намекна, че това може да не е единственият нов отбор в F1 догодина.

Последният опит за влизане на американски отбор във Формула 1 бе проектът USF1. Той не се осъществи.