Начало Автомобили Джими Джонсън с първа победа за сезона

Джими Джонсън с първа победа за сезона

21
0

Джими Джонсън спечели по прекрасен начин 3-ия кръг от шампионата на овала Лас Вегас. През цялото състезание той бе един от най-бързите на трасето и заслужено взе победата, като не остави никакъв шанс на своите конкуренти.

Състезанието започна с катастрофа, предизвикана от Дейл Ърнхард Дж., който избута още в първите обиколки Брайн Викърс и двамата отпаднаха. По този начин, кошмарът за Дейл Джуниър продължава в началото на сезона, след като миналия кръг крив калник му спука 3 гуми и той завърши много назад.

Малко по-късно, в началния етап на състезанито, гръмна и двигателя на Роби Гордън.

Като цяло, малко пилоти отпаднаха от състезанието, тъй като проблемите и щетите по колите, следствие от катастрофи и завъртания, не бяха сериозни. Жълтите флагове обаче бяха рекорден брой (10), за сметка на това пък смяната на лидерите в състезанието също достигна рекорден брой – 25.

Силно състезание направиха за пореден път колите на Джак Ръш, най-вече в лицето на шампиона Кърт Буш, Грег Бифъл и в известна степен Мат Кенсет. Райън Нюман, каращ за Пенске пък се държа геройски, най-вече в последния етап от състезанието, когато си личеше, че конкурентите му са по-бързи от него, но той ги затрудняваше максимално. Истински подвиг пък направи 19-годишния Кайл Буш, брат на Кърт. Той завърши втори, което е най-доброто класиране за младия дебютант и вицешампион в Буш сериите за миналата година, а третото място на брат му зарадва много от 130-те хиляди зрители по трибуните, тъй като Лас Вегас е домашното състезание на Кайл и Кърт.

Въпреки очакванията в това състезание колите на Ръш Рейсинг да доминират, Хендрик Моторспортс надделяха. Победата за Джими Джонсън е напълно заслужена, след като той стартира назад, но бързо наваксваше и почти през цялото състезание беше най-бързия на пистата. При всички масови влизания в бокса, Джонсън губеше лидерската си позиция, до която успя да стигне още в средата на състезанието, но моментално след всеки рестарт си я връщаше и дори трупаше преднина. Второто място на Кайл Буш и 4-то на Джеф Гордън, който започна доста слабо и незабележимо състезанието и се оплакваше от колата си, показаха, че в тима на Рики Хендрик не се примиряват с очаквания и прогнози в полза на съперника.

Преди две седмици, за много малко Джонсън не взе победата след безкрайно рискован ход от страна на шеф-механиците на Кърт Буш и Грег Бифъл, но този уикенд бе успешен за Джими.

В класирането поведе Джонсън, пред Кърт Буш, Бифъл, Джеф Гордън и Карл Едуардс. Разликите са малки, а голямата битка Ръш Рейсинг-Хендрик Моторспортс продължава след седмица на овала Атланта.