Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордан предвижда трудни времена за Върджин

Джордан предвижда трудни времена за Върджин

82
0

Бившият тим-шеф във Ф1 и настоящ коментатор по ВВС – Еди Джордан, смята, че тимът на Върджин трябва да се замисли как да оцелее, преди да се фокусира върху това да търси спонсори за догодина. Шефът на отбора – Джон Буут е дългогодишен приятел на ирландеца, според който оставането на тима в шампионата далеч не е гарантирано.

„Хората са милостиви към Върджин в момента, те разбират, че задачата на тима не е лесна, но хората са и доста нетърпеливи. Върху тима има доста напрежение.

За Ф1 е толкова важно да има тези отбори. Наистина се натъжавам, когато те са определяни като Б-отбори от някои хора. Те заслужават да са там, покрили са критериите и са били избрани от ФИА.

Сега Ник Уирт има сериозна задача пред себе си. Тимът трябва да покаже на публиката, че развива колата си, защото статистиката и хронометрите никога не лъжат – на Върджин им липсва скорост.

Разтревожен съм и за спонсорството им, защото това 100% е битката, пред която Джон и отборът са изправени в момента. Колко време Ричард Брансън ще е там? Той е един от най-големите предприемачи в Англия, а и дори в целия свят, но те като че ли не привличат други спонсори към отбора.

Знам колко е трудно това. Бил съм в това положение и се надявам, че те ще успеят. Те трябва да завършат десети в конструкторския шампионат, защото ако не го направят, нещата за тях през зимата ще станат много, много сложни. Наскоро говорих с Джон. Той знае, че тази година всичко опира да оцеляването. Няма смисъл от това да си фалирал герой“, заяви ексцентричният бивш банкер.