Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордж Ръсел първи и във втората тренировка за Гран при на Сахир

Джордж Ръсел първи и във втората тренировка за Гран при на Сахир

3321
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Пирели

Джордж Ръсел отново завърши начело, след като постигна обиколка от 54.713. Зад него бяха Макс Верстапен (+0.128) и Серхио Перес (+0.153). Естебан Окон и Алекс Албон също завършиха в топ 5. Валтери Ботас пък остана едва 11-и, но много от неговите бързи обиколки бяха изтрити.

Първи на пистата излезе единия от двамата дебютанти този уикенд, Пиетро Фитипалди. Той завърши сутрешната сесия на 19-а позиция.

Пилотите на Рено бяха начело след първите 15 минути от сесията като Окон бе с 4 десети пред Рикиардо към момента.

По това време пък Шарл Льоклер получи проблеми с колата си и се прибра в бокса. Първоначално изглеждаше, че повредата е в скоростната кутия, но впоследствие стана ясно, че тя е в задвижващите валове.

Проблеми с колата си имаше и Ландо Норис. Той получи щети по пода си, призинени от бордюрите на пистата. Ландо не бе единственият пилот с подобен проблем.

Малко по-късно Себастиан Фетел се завъртя на пистата, докато изпреварваше бавнодвижещия се Магнусен. Германецът излезе извън пистата изагуби контрол върху задната част на колата си.

Джордж Ръсел пък излезе начело с 54.173 като времето му бе подобрено от Валтери Ботас, но обиколката на финландеца бе изтрита заради нарушаване на ограниченията на пистата в 8-и завой.

Голям брой от обиколките на Валтери бяха изтрити до края на сесията, но сборното време от най-добрите му постижения от всички сектори бе с 3 десети по-бързо от това на Ръсел.

И двамата пилоти на Ред Бул, които завършиха първата тренировка на 2-ро и 3-то място, се оплакаха от недозавиване. Верстапен бе на 0.156 зад Ръсел към този момент.

Към края на тренировките отборите се фокусираха върху по-дълги серии от обиколки с твърди гуми и класирането се запази. Начело остана Джордж Ръсел пред Верстапен и Перес. Ето как се наредиха и останалите: