Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордж Ръсел: Уилямс има потенциал да бъде в зоната на точките

Джордж Ръсел: Уилямс има потенциал да бъде в зоната на точките

878
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка Уилямс
Джордж Ръсел вярва, че тимът на Уилямс ще бъде в зоната на точките през сезон 2021. Въпреки това британецът се съмнява, че това ще се случи в първото състезание за годината в Бахрейн. 

Ръсел спечели първите си точки и записа най-бърза обиколка в Гран при на Сахир, когато замести световния шампион Люис Хамилтън в тима на Мерцедес. Най-доброто му постижение с Уилямс е 11-то място от Гран при на Тоскана на пистата Муджело. Неговият съотборник Николас Латифи също не намери място в топ 10 и най-доброто му класиране бе 11-та позиция в Австрия и Емилия Романя. Така отборът Гроув записа първата си кампания в своята история, в която не е печелил нито една точка и завърши на последно място в шампионата при конструкторите.

„Вярвам, че в колата ни има много повече потенциал в сравнение с последните две години. През 2020 няколко пъти бях много близо до спечелване на точки и мисля, че с напредването на сезона ще намерим място в топ 10. Не очаквам това да се случи този уикенд, гледайки какви ще са особеностите на пистата. Надявам се при други условия да покажем реалното темпо на колата и да сме максимално близо до средата на колоната“, сподели Ръсел.

Пилотът на Уилямс смята, че екипът трябва да рискува възможно повече, за да се измъкне от десетото място при конструкторите.

„Подходът към всяка надпревара е много важен. Трябва да предприемем рискове, ако искаме да запишем добър резултат“, завърши Джордж Ръсел.