Начало Moto News Джош Шийън триумфира във финалния Night Of The Jumps за 2012

Джош Шийън триумфира във финалния Night Of The Jumps за 2012

47
0
Night of the Jumps,мотокрос,световен шампионат,свободен стил

Състезателите в Мотокроса Свободен Стил проведоха битка помежду си за последен път тази година пред над 9000 зрители в зала Арена Армеец в София.

Дванадесет състезатели от 7 страни проведоха квалификация за място във финала. Клинтън Муур се включи отново в Световния шампионат за пръв път от години насам. Невероятно, но факт – австралиецът не успя да се класира за финала и остана 7-и след квалификацията, въпреки показаните скокове 360 и Volt. Ханес Акерман (Германия), Брис Изо (Франция), Петр Пилат (Чехия), Хосе Мирайес (Испания) и Масимо Бианкончини (Италия), имаха същата съдба.

За първи път класиране бе въведено в състезанието за най-висок скок Maxxis Highest Air, като част от програмата на Night Of The Jumps. Бианкончини от Италия доминира през годината, с 10 от 12 победи, с което спечели и наградата на Tag Heuer – ръчен часовник за шампиона. Въпреки това, Майкел Мелеро от Испания го победи с 20 см по-висок скок в София – 10.20 м. Люк Акерман, който е само на 14 години и брат на 17-годишния Ханес, също успя да победи Бианкончини веднъж през годината, спечелвайки в Базел, Швейцария. Неговата награда е – втори на подиума за годината в Maxxis Highest Air шампионата за най-висок скок.

След надпреварата за най-висок скок, мотокросистите, класирали се на финала, отново започнаха своя голям репертоар от скокове във финалното състезание за годината. Давид Риналдо изпълни двоен seatgrab flip, но дори това не му осигури нищо повече от 6-то място. Мелеро направи същото изпълнение, но с повече стил, което го класира 5-и. След цяла серия интересни изпълнения, чилиеца Хавиер Psy Вийегас изпълни Gangnam Style, която беше неговата песен за фон по време на скоковете му, с което впечатли публиката, но не и съдиите, които му отредиха 4-то място.

Либор Подмол от Чехия спечели 1-то място в квалификацията, но не успя да повтори прекрасната си форма и на финала, което го остави на 3-та позиция. Джош Шийън от Австралия и вече извоювалия си кръг преди края титлата за 2012 г. французин Реми Бизуар си размениха серия от невероятни скокове в битка за победата. Бизуар изпълни ruler flip, cliffhanger flip и hart attack flip. Австралиецът отговори с lazy flip, tsunami flip Indy и 360, за да триумфира с 3 точки преднина. 

И така, един забележителен сезон, доминиран от прекрасния Реми Бизуар от Франция, завърши с кръга в Арена Армеец в София. Със сигурност, тилтата му, общо трета, е заслужена. Либор Подмол от Чехия остана втори в генералното класиране, следван от друг французин – Давид Риналдо. България бе удостоена с престижна награда – най-добър организатор на Night Of The Jumps за 2012 г. Символичният трофей бе връчен лично на шефа на мотоциклетната федерация Богдан Николов.

С пожелания на всички свои фенове за Весела Коледа и Честита Нова Година, Night Of The Jumps напомня, че състезателите ще бъдат в Линц, Австрия за старта на сезон 2013, след само 4 седмици.