Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци може да получи 10 места наказание в решетката

Джовинаци може да получи 10 места наказание в решетката

1252
0
Антонио Джовинаци
Антонио Джовинаци, снимка: Алфа Ромео

Антонио Джовинаци може да стане първият пилот този сезон във Формула 1 с наказание в стартовата решетка заради нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система.

В колата му Алфа Ромео за Гран при на Азербайджан се очаква да бъде поставен нов електронен блок. За него той ще бъде 3-и за сезона при разрешени 2 от правилата. А това ще означава изместване с 10 места на грида за Джовинаци.

Заплашени от наказания в близко бъдеще са пилотите на Торо Росо Алекс Албон и Дани Квят. В Баку и двамата ще се са нови задвижващи системи, които са 3-и за сезона при разрешени 3. А това означава, че всяка следваща смяна на компоненти по тях ще води до наказание.

За идния уикенд в Баку Хонда ще внедри в колите на Ред Бул и Торо Росо втората си спецификация за сезона, за която се смята, че е по-надеждна, с обновен двигател с вътрешно горене и около 20 конски сили повече мощност.

Наказание засега няма да има за Нико Хюлкенберг от Рено. Той отпадна в предния кръг в Китай след проблем с хибридната система MGU-K. Тя е втора за него за сезона, но е била ремонтирана от тима и ще може отново да се използва в Баку.