Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци с най-добър резултат в сутрешната сесия

Джовинаци с най-добър резултат в сутрешната сесия

2170
0
Антонио Джовинаци
Антонио Джовинаци, снимка: Алфа Ромео

Антонио Джовинаци с Алфа Ромео постигна най-добро време в сутрешната сесия от 5-ия ден на тестовете на отборите във F1 на пистата Каталуня. Това стана благодарение на използването на гумите C4 в кратка серия от турове с по-малко гориво в последните 20 минути от сесията.

На 0.1 сек след него останаха Пиер Гасли с Ред Бул и Шарл Льоклер от Ферари с по-бавните C3. Те са средни по твърдост. Гасли и Льоклер бяха разделени само от 23 хилядни.

Във Ферари обаче дълго време не бяха на пистата заради проверки в охладителните системи на болида. Затова след първите часове роденият в Монако пилот имаше само 6 обиколки. Той завърши сесията с най-малко от всички – 29.

Четвърти се нареди Ланс Строл от Рейсинг Пойнт с немаркирани гуми C3. Зад него остана Кевин Магнусен с Хаас. Датчанинът направи най-много обиколки от всички – 84.

Люис Хамилтън с Мерцедес остана с 8-о време, но той го постигна с по-твърдите гуми C2. Британецът прави основно дълги серии от обиколки. Сребърните стрели се появиха на теста с почти изцяло променен болид W10. Последен остана Ландо Норис с Макларън, който причини и единственото спиране на сесията в средата й.