Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци смята, че има шанс да е пилот на Ферари през 2021...

Джовинаци смята, че има шанс да е пилот на Ферари през 2021 г.

1470
0
Антонио Джовинаци

Антонио Джовинаци смята, че има шанс да стане пилот на Ферари през 2021 г. Италианецът обаче трябва да направи много силен сезон с Алфа Ромео през тази година и да впечатли Скудерията.

След края на сезона изтича договорът на Себастиан Фетел и е много вероятно той да не бъде подновен след много му грешки в последните години.

И ако това се случи, то в Маранело със сигурност ще трябва да изберат негов заместник. Като италианец, Джовинаци би бил вариант за мястото във Ферари. Но за целта той трябва да покаже голямо израстване и да продължи тенденцията от края на миналия сезон, когато често бе по-бърз от Райконен в квалификациите.

„Ще излъжа, ако кажа, че не мечтая за Ферари, заяви Джовинаци пред Gazzetta dello Sport. – Най-важното нещо за мен е да се концентрирам изцяло върху работата ми.

Но знам, че ако се представя добре през 2020 г., ще имам шанс за Ферари. Вече съм в страхотни отношения с Шарл Льоклер. Говорим си много и ходим в едни и същи ресторанти в Монако.“

Джовинаци заяви още, че една от целите му за 2020 г. е да победи Кими Райконен. Но тя не е единствената. За финландския си съотборник в Алфа Ромео, Антонио заяви:

„Той не казва много неща. И първоначално не ми помогна, защото неговите резултати бяха по-добри и изглеждаше, че има голяма разлика. Но той бе важна отправна точка за мен да израсна по професионален начин.“