Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун реабилитиран напълно и върнат в борда на FOM

Екълстоун реабилитиран напълно и върнат в борда на FOM

34
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун бе реабилитиран напълно след процеса в Мюнхен по повод обвинението в подкуп на банковия директор Герхард Грибковски. Както свидетелства извлечение от британския търговски регистър англичанинът е върнат отново в борда на FOM (Formula One Managements), като това е станало на 15 септември 2015 г. По този начин той заема същите позиции, както и преди повдигнатото срещу него обвинение в Германия.

Освен всичко това Екълстоун продължава да действа като управляващ директор на фирмата. Освен във FOM името му се появява в още шест други фирми, свързани с Формула 1 и Formula One Managements. В това число са дружества за управления на активи, маркетинг и дигиталните права на серията, както и луксозното настаняване на гости в Падок клуба.

След процеса в Мюнхен, завършил в средата на миналата година Бърни Екълстоун трябваше да бъде изваден от борда на FOM и като продължава да изпълнява длъжността управляващ директор бе поставен под особен надзор. Тези мерки обаче не повлияха особено на реалните му позиции и неговото влияние върху спорта. Делото бе прекратено след като той заплати сумата от 100 млн. евро.