Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Естебан Гутиерес стана тест и резервен пилот на Ферари

Естебан Гутиерес стана тест и резервен пилот на Ферари

71
0

Естебан Гутиерес е новият тест и резервен пилот на Ферари от 2015 г., съобщи официално тимът от Маранело.

Мексиканският пилот загуби мястото си в Заубер, след като швейцарският отбор бе принуден да търси пилоти със спонсорски пари. Той също води преговори с тима на Петер Заубер, но загуби в директното наддаване за титулярните позиции. В крайна сметка Гутиерес бе огорчен, но не нападна отбора и потърси нови възможности.

– Потвърждавайки пълното доверие в невероятните си пилоти – четирикратният шампион Себастиан Фетел и друг шампион – Кими Райконен, съм доволен да приветствам Естебан Гутиерес, който – въпреки че е млад – притежава голям опит, свързан с новото поколение автомобили във Формула 1. Сигурен съм, че с опита той ще има важен принос в развойната работа на отбора в симулатора. Присъединяването на Естебан освен това означава, че отваряме вратите си за пилот от Мексико – страна, в която Скудерията все още има много фенове, какъвто е и случаят отпреди 50 години в дните на братя Родригес – заяви шефът на тима Маурицио Аривабене.

Самият Гутиерес заяви, че него е чест да стане част от семейството на Ферари – отбор с огромна история.

– За мен това е началото на нова посока на развитие за в бъдеще. Ще дам всичко от себе си, за да допринеса за постигане целите на Скудерията. Искам да благодаря на всички за вярата им в мен. Присъединяването ми към Ферари е страхотна възможност да продължа да се развивам – допълни Гутиерес.